Υπό κράτηση οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που κατηγορούνται για απόπειρα πραξικοπήματος

Παρουσιάστηκαν στην Εισαγγελία Εφετών

Υπό κράτηση οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που κατηγορούνται για απόπειρα πραξικοπήματος

​Κρατούνται με βάση τη διαδικασία αιτήματος έκδοσης από τις τουρκικές αρχές οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που βρέθηκαν στη χώρα μας αιτούμενοι άσυλο μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος στη γείτονα το περασμένο καλοκαίρι.

Και οι οκτώ εμφανίστηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών η οποία είναι αρμόδια για τη δρομολόγηση της διαδικασίας του αιτήματος για έκδοση τους, ενώ χθες είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά την κοινοποίηση της απόφασης της πρωτοβάθμιας επιτροπής ασύλου.

Για τους επτά από αυτούς η πρώτη φάση διαδικασίας ασύλου έχει ολοκληρωθεί και εκκρεμεί ο δεύτερος βαθμός ενώ για έναν ακόμα οι σχετικές διαδικασίες δεν έχουν προχωρήσει σημαντικά.

Και για τους οκτώ οι Τουρκικές αρχές ζητούν την έκδοση τους για τα αδικήματα της απόπειρας κατάλυσης Συντάγματος, της απόπειρας κατάλυσης Κοινοβουλίου, της απόπειρας κατά της ζωής του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας και της αρπαγής διά της βίας ελικοπτέρου.

Ο δικηγόρος τους Χρίστος Μυλωνόπουλος τονίζει πως ως προς τα δυο πρώτα αδικήματα το αίτημα των Τουρκικών αρχών είναι απαράδεκτο καθώς εκλείπει το στοιχείο του διπλού αξιόποινου.

Επίσης, οι συνήγοροι των οκτώ έχουν εκφράσει αντιρρήσεις στην έκδοση τους επικαλούμενοι πως δε θα τύχουν δίκαιης δίκης επισημαίνοντας παράλληλα πως υπάρχουν εξαγγελίες και για την επιβολή θανατικής ποινής ενώ προσθέτουν π��ς δεν έχει μεταφραστεί ακόμα το ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με τον κ.Μυλωνόπουλο "ξεκινά μια διαδικασία ενώ γνωρίζουμε ότι στην Τουρκία είναι αποκλεισμένη η διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης και οι Τούρκοι τους επιφυλάσσουν μια απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση ενώ έχει εξαγγελθεί από επίσημα χείλη η επαναφορά της θανατικής ποινής".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top