Έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για την δημοσιοποίηση των email του δικαστή του ΣτΕ

ΔΕΙΤΕ αναλυτικά

Η δημοσιοποίηση των μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανώτατου δικαστικού λειτουργού του Συμβουλίου της Επικρατείας μπαίνει στο στόχαστρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αρχή «στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της αποφάσισε να κινήσει τη διαδικασία εξέτασης τυχόν παραβίασης της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά δικαστή του ΣτΕ τα στοιχεία του οποίου είχε δημοσιοποιήσει η Αυγή προκαλώντας πολιτικό σάλο αλλά και πόλεμο ανακοινώσεων από Δικαστικές Ενώσεις που υπερασπίζονταν το σεβασμό στην ιδιωτική ζωή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανώτατου δικαστικού λειτουργού του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της αποφάσισε να κινήσει τη διαδικασία εξέτασης τυχόν παραβίασης της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top