ΦΩΤΟ: Ένα γκράφιτι στο Μεταξουργείο και η ρήση που το συνοδεύει έγιναν παγκοσμίως viral!

Δείτε τι δημιούργησε ο καλλιτέχνης και έχει προκαλέσει θαυμασμό

ΦΩΤΟ: Ένα γκράφιτι στο Μεταξουργείο και η ρήση που το συνοδεύει έγιναν παγκοσμίως viral!

​Μια ανάρτηση στο reddit, ήταν ικανή να αναδείξει μια «γκρίζα» γειτονιά του Μεταξουργείου σε διαμάντι και να το κάνει… viral διεθνώς!

177340.jpg
Η δημοσίευση αυτή, απεικονίζει ένα γκράφιτι στο Μεταξουργείο, στη διασταύρωση των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Σάμου.

177342.jpg
Το γκράφιτι αυτό, δημιουργήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών», επειδή οι διοργανωτές του ήθελαν να αφήσουν ένα αποτύπωμα στην πόλη, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη διοργάνωση του χρόνου. Στα πλαίσια αυτά συνεργάστηκαν με τον κορυφαίο street artist WD («Wild Drawing), ο οποίος και δημιούργησε αυτό το παγκοσμίου (πλέον) φήμ��ς αριστούργημα.

177344.jpg
Όπως βλέπετε και στις φώτο, το γκράφιτι «μεταμόρφωσε» ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στον σταθμό Λαρίσης, έχοντας ως θέμα του την κουκουβάγια.

(Το σπίτι πριν την μεταμόρφωση)

Grafity-palaiologou-2-600x335.jpg

177345.jpg
Τίτλος του έργου είναι το «Knowledge speaks-Wisdom listens», δηλαδή «η γνώση μιλάει, η σοφία ακούει». Πρόκειται για ένα απόφθεγμα του Τζίμι Χέντριξ το οποίο ο καλλιτέχνης WD, «πάντρεψε» με το σύμβολο της Αθηνάς καταφέρνοντας να κερδίσει τον παγκόσμιο θαυμασμό, κάνοντας το γύρο του κόσμου μέσα από το διαδίκτυο.

177346.jpg

Όσο για τον καλλιτέχνη;

«H κουκουβάγια συμβολίζει την σοφία και την ίδια στιγμή είναι το σύμβολο της θεάς Αθηνάς, αυτής που έδωσε το όνομα της στην πόλη της Αθήνας. Από την άλλη η κουκουβάγια ως πουλί είναι διάσημη για την εξαιρετικά καλή όραση της σε μακρινές αποστάσεις ιδιαίτερα σε χαμηλό φωτισμό. Σήμερα η Ελλάδα, και όχι μόνο, βιώνει μία πολύ σκοτεινή φάση και νομίζω ότι είναι ώρα για εμάς να θυμηθούμε την σοφία αυτού το�� πλάσματος» έγραψε στο σχόλιο που συνοδεύει την φωτογραφία του έργου, στην σελίδα του στο Facebook.
177347.jpg
177348.jpg
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top