ΑΥΤΟΨΙΑ STAR: Τραγικές οι συνθήκες στον καταυλισμό προσφύγων στο Ελληνικό!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

​Μπορεί το λιμάνι του Πειραιά να αδειάζει όμως κάτω από τραγικές συνθήκες ζουν στο Ελληνικό πάνω από 3500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η κάμερα του STAR και ο Βαγγέλης Γκούμας έκανε αυτοψία στις εγκαταστάσεις του χόκεϋ όπου σήμερα έγινε παρουσία του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα έκθεση με έργα τους.

Οι μετανάστες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ζέστη ενώνοντας με αυτοσχέδιους σωλήνες τις σκηνές με τα λιγοστά συστήματα κλιματισμού. Σε άλλα σημεία έχουν τοποθετήσει αυτοσχέδιες κουζίνες όπου μαγειρεύουν. Παντού στρωμένες κουβέρτες που αποτελούν πρόχειρα κρεβάτια για όσους μένουν έστω και προσωρινά. Κάποιοι δικαιολογούν τις αιματηρές ��υμπλοκές που έχουν συμβεί στο παρελθόν μεταξύ τους υποστηρίζοντας οτι τόσοι άλλοι άνθρωποι από διαφορετικές εθνικότητες συγκεντρωμένοι και κάτω από πίεση κάποια στιγμή θα ξεσπάσουν.

Η έκθεση με τα έργα τέχνης και η προετοιμασία που έγινε για να στηθεί εκτόνωσε αρκετές φορές καταστάσεις έντασης.

Σε άλλο σημείο στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου οι μετανάστες προσεύχονται για μια καλύτερη ζωή.

Μπροστά στο κεντρικό κτίριο του Ελληνικού τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Δεκάδες σκηνές ανάμεσα στα σκουπίδια κάτω από ένα καυτό ήλιο δημιουργούν μια αφόρητη κατάσταση.

Ακριβές χρονοδιάγραμμα για την μεταστέγαση των προσφύγων και μεταναστών από το Ελληνικό δεν έχει ορισθεί ακόμη. Όμως μέρα με την μέρα η κατάσταση αυτών των ανθρώπων γίνεται όλο και πιο δύσκολη και πρέπει να ληφθούν μέτρα σύντομα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top