ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ από ελληνική στρατιωτική πηγή: Το αεροσκάφος του Ερντογάν δεν απειλήθηκε ποτέ!

Δεν αποκλείεται και νέα απόπειρα πραξικοπήματος, λέει η ίδια πηγή

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ από ελληνική στρατιωτική πηγή: Το αεροσκάφος του Ερντογάν δεν απειλήθηκε ποτέ!

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί τις τελευταίες ώρες κυρίως στην περιοχή που εκτείνεται από τη Σάμο μέχρι και το Καστελόριζο, με δεκάδες Έλληνες καταδρομείς να έχουν αναπτυχθεί σε νησιά και βραχονησίδες.

Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και σκάφη του Λιμενικού Σώματος έχουν εντείνει τις περιπολίες τους, κυρίως στα Δωδεκάνησα, ενώ από χθες Τετάρτη έξι επιθετικά ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ της Αεροπορίας Στρατού έχουν μετασταθμεύσει ανά δύο σε Λέρο, Κω και Ρόδο, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα στο star.gr.

Και όλα αυτά για να αποτραπεί τυχόν είσοδος Τούρκων πραξικοπηματιών στην Ελλάδα, όπως φάνηκε και από το χθεσινό θρίλερ με τα φουσκωτά απέναντι από τη Σύμη.

Ανώτατη ελληνική στρατιωτική πηγή δήλωσε το μεσημέρι ότι ελέγχονται ακόμα και τα τουριστικά σκάφη που έρχονται από τα τουρκικά παράλια.

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν στο ελληνικό Πεντάγωνο, σύμφωνα με την ίδια ανώτατη στρατιωτική πηγή, είναι ότι, δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα νέο πραξικόπημα στην Τουρκία, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της είναι σε κατάσταση διάλυσης, ότι σίγουρα έχουν «χαθεί» κάποια τουρκικά ελικόπτερα, ίσως και μερικά φουσκωτά σκάφη και ότι το ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη δεν είχε λάβει μέρος στην επίθεση που έγινε στη Μαρμαρίδα κατά του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και τα όσα αποκάλυψε το μεσημέρι στο Πεντάγωνο μια δεύτερη ανώτατη στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με αυτήν, το βράδυ του πραξικοπήματος, οι ελληνικές αρχές «έβλεπαν» το αεροσκάφος του Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο όμως ουδέποτε απειλήθηκε από τουρκικά F-16. Επίσης, η ί��ια πηγή χαρακτήρισε ατυχείς τις δηλώσεις του Τούρκου πρέσβη που κατηγόρησε την Ελλάδα ότι επέτρεψε την προσγείωση του τουρκικού BLACK HAWK στην Αλεξανδρούπολη.

«Ένα ελικόπτερο μπορεί να προσγειωθεί οπουδήποτε και χωρίς άδεια. Θα μπορούσε να προσγειωθεί στο Δέλτα του Έβρου ή σε μια βραχονησίδα. Δεν σημαίνει κάτι αυτό» επισήμανε στρατιωτική πηγή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top