ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΚΗΝΕΣ στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας! Πρόσφυγες μπήκαν με φίδια και σκορπιούς

ΔΕΙΤΕ την ΦΩΤΟ

​Πρόσφυγες που βρίσκονται στο καταυλισμό στο Κουτσόχερο Λάρισας, μπήκαν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο κρατώντας… φίδια και σκορπιούς.

Η κίνηση αυτή ήταν η έκφραση διαμαρτυρίας τους, για τις συνθήκες που βιώνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον καταυλισμό.

Επίσης, στο δημοτικό συμβούλιο μπήκαν και αλληλέγγυοι οι οποίοι έκαναν λόγο για «άθλιες συνθήκες διαβίωσης», ανύπαρκτη υγειονομική περίθαλψη και δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας και ουρολοιμώξεων.

Υποστήριξαν δε ότι επικρατούν συνθήκες «Νταχάου και Μακρονήσου» καθώς πρόκειται, όπως είπαν, «για ένα χώρο εξόντωσης του ανθρώπου τον οποίο κρύβει και αποσιωπά η δημοτική αρχή».

Οι αλληλέγγυοι ζήτησαν την κατάτμηση του στρατοπέδου, το κλείσιμο του καταυλισμού και τη μεταφορά των προσφύγων εντός του κοινωνικού ιστού της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessalianews.gr, νωρίτερα ο δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, ανακοινώνοντας το σχεδιασμό για την εγκατάσταση οικίσκων στο χώρο του στρατοπέδου, καθώς και παρεμβάσεις στο ΚΤΕΛ προκειμένου δρομολόγιά του να φθάνουν ως τη δομή εξυπηρετώντας τους πρόσφυγες.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων ανακοίνωσε επίσης ότι ως το τέλος του μήνα κλιμάκιο του Κεντρικού Συντονιστικού θα επισκεφθεί τη δομή προκειμένου να ξεκινήσουν οι καταγραφές για την παραχώρηση ασύλου, ενώ όπως τονίστηκε αναφορικά με το οικονομικό σκέλος του θέματος εγκρίθηκε ήδη κονδύλι ύψους 100.000 ευρώ που υπερκαλύπτει τα έξοδα του δήμου για το προσφυγικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top