Τα πάνω-κάτω στον τουρισμό με το τέλος διανυκτέρευσης-Για «ταφόπλακα» μιλούν οι ξενοδόχοι!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Τα πάνω-κάτω στον τουρισμό με το τέλος διανυκτέρευσης-Για «ταφόπλακα» μιλούν οι ξενοδόχοι!

​Οι έμμεσοι φόροι αλλά και το τέλος διανυκτέρευσης που προτίθεται η κυβέρνηση να επιβάλλει στα ξενοδοχεία από 2 αστέρια και πάνω φέρνουν τα πάνω-κάτω στον τουρισμό. Οι ξενοδόχοι προειδοποιούν ότι καταστρέφεται η βαριά βιομηχανία της χώρας. Η μόνη που φέρνει έσοδα στα ταμεία!

Οι ξενοδόχοι είναι σαφείς. Αν μπει και τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, έρχεται το τέλος του τουρισμού για τη χώρα μας, λένε και είναι απίθανο να πιάσουμε σε έσοδα το περυσινό νούμερο τα 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μόνο από την εφαρμογή των έμμεσων φόρων το τουριστικό πακέτο από 100 ευρώ που είναι σήμερα την ημέρα θα αυξηθεί κατά 10 % και θα φθάσει τα 110 ευρώ. Και μπορεί σε πρώτη ανάγνωση η αύξηση να φαίνεται μικρή στους πέντε μήνες όμως που λειτούργει ένα ξενοδοχείο το ποσό μεταφράζεται σε αύξηση χιλιάδων ευρώ.

Από το καλοκαίρι του 2015 στον τουρισμό έχουμε:

Αύξηση στο ΦΠΑ στη διαμονή στο 13% και στην εστίαση στο 23%, καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, ενώ καταργήθηκαν και οι φορολογικές ελαφρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Αν εφαρμοστεί και το τέλος διανυκτέρευσης θα είναι η ταφόπλακα για πολλές επιχειρήσεις.

Το βέβαιο είναι ότι αν αυξηθεί και άλλο το τουριστικό πακέτο στη χώρα μας οι τουρίστες θα προτιμήσουν άλλες ανταγωνιστικές χώρες όπως την Ισπανία και την Τουρκία που προσφέρουν πιο φθηνά πακέτα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top