Που βρίσκεται σήμερα η μικρή Μαρία που είχε βρεθεί σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα

Πριν από 3 χρόνια η ιστορία της είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο

Που βρίσκεται σήμερα η μικρή Μαρία που είχε βρεθεί σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα

​Το κορίτσι με τα κατάξανθα μαλλιά και τα γαλανά μάτια που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα, μιας και είχε εντοπιστεί πριν από τρία χρόνια σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα, σήμερα ζει σε ένα σπίτι φιλοξενίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε άγνωστη τοποθεσία στην Ελλάδα.

Σήμερα η μικρή Μαρία είναι 7 ετών και δεν ζει ούτε με τους βιολογικούς της γονείς, ούτε με το ζευγάρι των Ρομά, που παρουσιάστηκαν ως οικογένειά της.

Το Πρωτοδικείο Λάρισας έδωσε την επιμέλεια της στη ΜΚΟ, αφαιρώντας την επιμέλεια από τους Ρομά, που έλεγαν πως ήταν οι γονείς της.

Την ίδια ώρα, το Πρωτοδικείο απέρριψε την κύρια παρέμβαση της Κρατικής Υπηρεσίας του Παιδιού της Βουλγαρίας που ήθελε την επιμέλεια της, με το σκεπτικό πως οι γονείς της είναι Βούλγαροι.

Όπως σημειώνει η Εφημερίδα Ελευθερία, τον Νοέμβριο του 2015, η δικαστική υπόθεση αναζήτησης ευθυνών και υπαιτίων «έκλεισε».

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών, για την πράξη αρπαγής ανηλίκου, το ζευγάρι Ρομά, επιβάλλοντ��ς ποινή φυλάκισης 2 ετών στη γυναίκα και 18 μηνών στον άνδρα, με τριετή αναστολή για πράξεις ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Πλέον, η μικρή Μαρία μεγαλώνει σε ένα ασφαλές περιβάλλον στο σπίτι του «Χαμόγελου» μαζί με άλλα 300 «αδέλφια». Τα στελέχη του Οργανισμού αναφέρουν πως είναι καλά στην υγεία της, ενώ πήγε στο νηπιαγωγείο και τώρα συνεχίζει στο σχολείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top