ΝΕΕΣ τουρκικές προκλήσεις ανήμερα του Αγίου Γεωργίου- Συγκινητικές εικόνες στο Φαρμακονήσι

Η ελληνική φρουρά βρέθηκε στο νησί

ΝΕΕΣ τουρκικές προκλήσεις ανήμερα του Αγίου Γεωργίου- Συγκινητικές εικόνες στο Φαρμακονήσι

​Ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, οι Τούρκοι συνέχισαν τις προκλήσεις τους στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, ανατολικά από το νησάκι Παναγιά.

Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, τρία τουρκικά σκάφη, δηλαδή ένα παράκτιο περιπολικό του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ένα φουσκωτό του Λιμενικού και μια ακταιωρός, μπαινόβγαιναν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αγνοώντας επιδεικτικά τις κλήσεις που τους έκαναν στον ασύρματο για να αποχωρήσουν, ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος και αργότερα η ελληνική κανονιοφόρος «ΑΗΤΤΗΤΟΣ».

Τελικά μετά από μιάμιση ώρα και αφού δοκίμασαν τα νεύρα των ελληνικών πληρωμάτων, τα τρία τουρκικά σκάφη αποχώρησαν από την περιοχή, την οποία εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες έχει βάλει στο στόχαστρό της η Άγκυρα.

Από την ά��λη, στο Φαρμακονήσι, συγκίνηση προκαλούν οι εικόνες από την αναστάσιμη λειτουργία που έγινε στο φως της μέρας στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και την οποία παρακολούθησαν αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στρατιώτες που

Ο διοικητής του φυλακίου έπλεξε το εγκώμιο των στρατιωτών του, ενώ το παρόν στο Φαρμακονήσι έδωσε και ο δήμαρχος Λέρου που ευχαρίστησε τους ένστολους που παρέχουν ασφάλεια στους κατοίκους των γύρω νησιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top