Τέλος στο έθιμο μετά από 2 αιώνες! Ανάσταση με μαύρες σημαίες στη Χίο για τον Ρουκετοπόλεμο

Οργή λαού για την «παύση» του εθίμου – Κατηγορούν τις αρχές οι κάτοικοι - Πρώτη ανάρτηση: 19.29

Τέλος στο έθιμο μετά από 2 αιώνες! Ανάσταση με μαύρες σημαίες στη Χίο για τον Ρουκετοπόλεμο

Με μαύρες σημαίες στα κάγκελα των δύο ενοριών, του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής, και συνθήματα κατά της δημοτικής αρχής βρήκε τον Βροντάδο το φετινό Πάσχα ελέω ακύρωσης του Ρουκετοπόλεμου.

Εκατοντάδες κάτοικοι του Βροντάδου και όχι μόνο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνεργείων των δύο ενοριών δίνοντ��ς το «παρών» σε μία άνευ προηγουμένου κινητοποίηση για τα δεδομένα της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για τη μη διεξαγωγή του εθίμου.

Τοποθετώντας μαύρες σημαίες στα κάγκελα των ενοριών οι κάτοικοι έδωσαν το δικό τους μήνυμα, καταλογίζοντας το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών στη Δημοτική Αρχή Χίου την οποία θεωρούν υπεύθυνη για το φετινό αδιέξοδο.

13112901_1119918504735319_7919547543592035153_o.jpg
Όπως επεσήμαναν οι ίδιοι, η επιμονή τριών κατοίκων να μην επιτρέψουν την τοποθέτηση προστατευτικών πλεγμάτων στα σπίτια τους, σε συνδυασμό με την απραξία του Δήμου, είχε ως αποτέλεσμα φέτος για πρώτη φορά μετά τη δικτατορία το έθιμο να μην π��αγματοποιηθεί (σ.σ.: είχε διακοπεί για τα πρώτα χρόνια της δικτατορίας αλλά ξανάρχισε το 1970).

Κάλεσαν μάλιστα τον Δήμαρχο να παραιτηθεί ενώ από το στόχαστρό τους δεν ξέφυγε ούτε ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης στον οποίο παραπονέθηκαν σε έντονο ύφος για τη στάση του Δήμου.

dsc_0760_0.jpg

Από την πλευρά του πάντως ο κ. Γδύσης αρκέστηκε να σημειώσει ότι το έθιμο αφορά την ίδια την κοινωνία και στην παρούσα φάση ο Δήμος, εκτός από την προστασία δεν εμπλέκεται σε κανένα άλλο ζήτημα.

Στο άκουσμα της οριστικής μη διεξαγωγής του εθίμου οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού δήλωσαν απογοητευμένοι με πολλούς από αυτούς να ζητούν εξηγήσεις από τα τουριστικά πρακτορεία της Χίου, για την απουσία πληροφόρησης γύρω από τη διεξαγωγή του Ρουκετοπόλεμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top