Μόνο στο star.gr:Κινδύνεψε ΑΣΘΕΝΗΣ! Μετανάστες ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ασθενοφόρο-Το ξέσπασμα του γιου του

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στην εθνική οδό Τρικάλων-Λάρισας

Μόνο στο star.gr:Κινδύνεψε ΑΣΘΕΝΗΣ! Μετανάστες ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ασθενοφόρο-Το ξέσπασμα του γιου του

​Ακόμη και στις εμπόλεμες ζώνες τα ασθενοφόρα έχουν ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Μια ζωή είναι πάνω από όλα. Όταν κινδυνεύει ένας ασθενής, τίποτα και κανένας δεν είναι υπεράνω αυτής της προτεραιότητας.

Κανένας λοιπόν δεν έχει το δικαίωμα να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή ενός ασθενούς όταν διαμαρτύρεται, ούτε πρόσφυγας, ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε αγρότης, ούτε αστυνομικός που εκτελεί εντολές, ούτε ο ΘΕΟΣ ο ίδιος! Κι όμως, μετανάστες που έκαναν καθιστική διαμαρτυρία το περασμένο Σάββατο στην εθνική οδό Τρικάλων – Λάρισας, εμπόδισαν τη διέλευση ασθενοφόρου και η ελληνική αστυνομία ήταν απλός θεατής, κανείς δεν άνοιξε το δρόμο…

Το ξέσπασμα του γιου του ασθενούς

Μέσα στο εν λόγω ασθενοφόρο ήταν ο κύριος Γιώργος Τουλάκης, άνθρωπος με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο γιος του ασθενούς, κύριος Τριαντάφυλλος Τουλάκης «έχει μια ασθένεια ο πατέρας μου και κρίθηκε αναγκαίο να διακομισθεί στη Λάρισα. Φύγαμε γύρω στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου από το νοσοκομείο Τρικάλων με προορισμό το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. Στο ύψος της γέφυρας του Πηνειού, στη διασταύρωση για Τύρναβο, ήταν ένα περιπολικό της τροχαίας που είχε κλειστό το δρόμο γιατί έκαναν καθιστική διαμαρτυρία οι μετανάστες με τους οποίους εμείς δεν είχαμε οπτική επαφή γιατί ήταν μετά από δύο χιλιόμετρα.

Είχε προηγηθεί η αστυνομία που διέκοπτε και εξέτρεπε την κυκλοφορία. Εμείς σταματήσαμε και μιλήσαμε με τον αστυνομικό και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ μίλησε με τον αστυνομικό ο οποίος μας είπε χαρακτηριστικά «έχουμε εντολή να μην περάσει κανένας». Παρά το γεγονός ότι του λέγαμε ότι έχουμε διακομιδή με ασθενή και ασθενοφόρο εκείνος μας έλεγε «δε μας επιτρέπουν να περάσετε, δεν περνάτε».

Εκεί ήταν και η ένσταση η δική μου. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι άρρωστος με ασθενοφόρο δε μπορούσε να πάει στο νοσοκομείο! Δε με ενδιαφέρει αν αυτοί ήταν πρόσφυγες, λαθρομετανάστες ή αγρότες. Δεν εξετάζω τίποτα. Δε μπορεί ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ να κλείνει για κανένα λόγο κανένα ΔΡΟΜΟ. Και πολύ περισσότερο όταν παίζεται η ζωή ενός ασθενούς. Δε μπορώ εγώ να βλέπω τον πατέρα μου μέσα στο ασθενοφόρο και να περιμένει να πάρει άδεια από ποιον; Για να περάσει ποιος; Το ασθενοφόρο για να πάει στο νοσ��κομείο;

Όλη αυτή η ταλαιπωρία διήρκησε περίπου μισή ώρα. Τελικά εγώ έφυγα από την διασταύρωση για Τύρναβο για να πάω στο νοσοκομείο να δω τι θα γίνει και το ασθενοφόρο με το πλήρωμα του ΕΚΑΒ συνοδεύτηκε από μηχανή της τροχαίας. Αλλά πάλι δεν πέρασαν από την εθνική οδό, πήγαν από τον παράδρομο από τη Μάντρα, όχι ότι άνοιξε ο δρόμος. Οι καταληψίες δε σηκώθηκαν από τη θέση τους, το ασθενοφόρο έκανε διαφορετική διαδρομή» είπε τέλος ο γιος του κυρίου Γιώργου Τουλάκη ο οποίος υπέστη αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία.

Από αυτόν τον άνθρωπο ποιος άραγε θα ζητήσει συγγνώμη;

Της Ισμήνης Λέντζου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top