Αρχίζουν οι απελάσεις - Πώς θα φεύγουν από την Λέσβο οι μετανάστες

Από τη Δευτέρα σε εφαρμογή το σχέδιο επαναπροώθησης στην Τουρκία

Αρχίζουν οι απελάσεις - Πώς θα φεύγουν από την Λέσβο οι μετανάστες

Τη Δευτέρα που μας έρχεται θα γίνουν οι πρώτες απελάσεις προσφύγων από το λιμάνι της Μυτιλήνης στο Δικελί της Τουρκίας, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας που επικυρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής και από την Βουλή.

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, μέσω ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών έχουν ναυλωθεί από τη Frontex δύο πλοία τουρκικών συμφερόντων: το πλοίο «Ναζλί Ζαλέ», τύπου καταμαράν της εταιρείας «Ζαλέμ Τουρ», που θα μεταφέρει 200 άτομα τη φορά (100 μετανάστες και 100 αστυνομικούς), δηλαδή 200 μετανάστες τη μέρα μιας και έχει ναυλωθεί για δυο δρομολόγια την ημέρα και το πλοίο «Λέσβος», της εταιρείας «Τουργιόλ», το οποίο θα μεταφέρει 100 άτομα τη φορά (50 μετανάστες και 50 αστυνομικούς) δηλαδή 50 μετανάστες την μέρα αφού θα κάνει ένα δρομολόγιο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, στο πλοίο θα επιβαίνει ένας μετανάστης συνοδευόμενος από έναν αστυνομικό της Frontex (η άφιξή τους στη Λέσβο θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο), ενώ το τριήμερο 4 – 6 Απριλίου έχει σχεδιασθεί η μετακίνηση 750 μετ��ναστών.

Η πρώτη επαναπροώθηση θα γίνει στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας, ενώ η διαδικασία θα γίνει μέσω του τελωνείου της Μυτιλήνης, στο οποίο οι μετανάστες θα μεταφέρονται με ναυλωμένα λεωφορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός στον Πειραιά! Τηλεφώνημα για βόμβα στην πύλη Ε1

Αρνούνται να μεταφερθούν οι μετανάστες στα κέντρα φιλοξενίας-Άλλα τους έδειξαν, άλλα βρήκαν!

Προσφορά ΑΓΑΠΗΣ στα προσφυγόπουλα στο Σχιστό από το «Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη»

ΜΟΝΟ στο STAR: Μέλος ΜΚΟ καταγγέλλει ότι κάποιοι μοιράζουν μέχρι και ναρκωτικά στους πρόσφυγες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top