Η καλοκαιρία ΑΥΞΑΝΕΙ τις προσφυγικές ροές-Η ταρίφα της ΝΤΡΟΠΗΣ για ταξίδι που δεν θα γίνει ποτέ

Οι δουλέμποροι παροτρύνουν τους πρόσφυγες να κινηθούν προς την Ιταλία

​Αυξημένες μεταναστευτικές ροές παρατηρήθηκαν σήμερα, καθώς ευνόησαν οι καλές καιρικές συνθήκες. Την ίδια ώρα τα κυκλώματα των δουλεμπόρων, δρουν ανενόχλητα, παροτρύνοντας τους πρόσφυγες να κινηθούν προς την Ιταλία, λόγω των κλειστών συνόρων στην Ειδομένη.

Μετά από πολύ καιρό, είχαμε αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο. Οπλισμένοι άνδρες της Γερμανικής ακτοφυλακής προσεγγίζουν ένα φουσκωτό σκάφος με πρόσφυγες στα ανοιχτά των Λιβυκών ακτών. Οι δουλέμποροι χρησιμοποιούν το θαλάσσιο πέρασμα προς την Ιταλία, λόγω των κλειστών συνόρων στην Ειδομένη. Μόνο το τελευταίο 48ωρο διεσώθησαν 1.500 άτομα.

«Όταν τους είδαμε παραμείναμε σε επαφή με το δικό μας σκάφος ώστε να έχουμε μια πρώτη εικόνα, αν έχουν προβλήματα υγείας» δήλωσε Γερμανός αξιωματικός.

Την ίδια στιγμή όμως στο Αιγαίο, οι διακινητές συνεχίζουν να θησαυρίζουν. Μόνο χθες είχαμε 766 νέες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων, με τον συνολικό αριθμό ρεκόρ να φτάνει τους 51.430. Οι περισσότεροι από αυτούς παραμένουν εγκλωβισμένοι για μήνες στην χώρα μας, καθώς έπεσαν θύματα των δουλεμπόρων. Τους έταζαν ότι θα τους οδηγήσουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, αλλά αυτοί παίρνουν τα χρήματα και μετά εξαφανίζονται.

Στον Πειραιά που πλέον υπάρχουν 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες, οι αρχές μοιράζουν φυλλάδια με χάρτες, με τα κλειστά σύνορα στην Ειδομένη, προειδοποιώντας τους κινδύνους να εγκλωβιστούν. Κάποιοι καταφεύγουν εκεί όπου γνωρίζουν ότι θα βρουν εύκολα τους διακινητές. Στην πλατεία Βικτωρίας.

«Η συνάντηση γίνεται σε ένα μαγαζί αφού πρώτα τηλεφωνηθούμε και ο διακινητής παίρνει τα χρήματα» περιγράφει ένας μετανάστης.

«Αν δείτε στις κολώνες βάζουν κάτι χαρ��άκια σαν διαφημιστικά και τηλέφωνα και υπάρχουν και άλλοι και προσεγγίζουν και με αυτό τον τρόπο» εξηγεί ένας ιδιοκτήτης περιπτέρου.

Η ταρίφα για τους δύστυχους ανθρώπους ανεβαίνει, καθώς πια έχει δυσκολέψει πολύ το πέρασμα στην Ευρώπη. Ξεκινούν από τα 1.200 ευρώ για να περάσουν στην Ιταλία με πλοίο ή κρυμμένοι σε φορτηγό, και μπορεί να φτάσει ως τις 3.000 με τελικό προορισμό την Γερμανία, ή κάποια άλλη χώρα της Βόρειος Ευρώπης. Το ποσό εκτοξεύεται αν ο πρόσφυγας ζητήσει να ταξιδέψει στον Καναδά. Θα πρέπει να ��ληρώσει στους διακινητές 14.000 ευρώ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top