Νέα ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Από την Αθήνα πέρασε η ηγετική ομάδα του τρομοκρατικού πυρήνα του Βελγίου

Δεν αποκλείεται εδώ να σχεδίασαν κάποιες από τις επιθέσεις

Νέα ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Από την Αθήνα πέρασε η ηγετική ομάδα του τρομοκρατικού πυρήνα του Βελγίου

Κομβικό ρόλο φαίνεται ότι είχε η χώρα μας στις κινήσεις των φανατικών ισλαμιστών που αιματοκύλισαν το Παρίσι και τις Βρυξέλλες. Όπως αποκαλύπτεται σήμερα, από την Αθήνα πέρασε η ηγετική ομάδα του τρομοκρατικού πυρήνα του Βελγίου για να μεταφέρει μαχητές από τη Συρία, ως μετανάστες, ενώ δεν αποκλείεται εδώ να σχεδιάστηκαν και κάποιες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τον Ιανουάριο του 2015 ο 27χρονος αιμοσταγής δολοφόνος Αμπαούντ, ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι, εντοπίστηκε από το κινητό του τηλέφωνο να διαμένει αρχικά σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι και αμέσως μετά σε ένα υπόγειο στα Σεπόλια. Κατάφερε όμως να ξεφύγει την τελευταία στιγμή από την Ελληνική αστυνομία. Ίσως τότε να διέφυγε στο εξωτερικό, ίσως όμως και να παρέμεινε στη χώρα μας με πλαστή ταυτότητα.

Έξι μήνες αργότερα, στις 24 Ιουλίου, έρχεται αεροπορικώς στην Αθήνα ο Χαλίντ Μπακράουι, ο καμικάζι που αιματοκύλισε το μετρό στις Βρυξέλλες.

Λίγες μέρες μετά φτάνει στην Πάτρα με πλοίο από το Μπάρι της Ιτ��λίας και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες και υπαρχηγός του Αμπαούντ, του ανθρώπου δηλαδή που σκόρπισε το θάνατο στο Παρίσι.

Παρόμοιο ταξίδι με πλοίο Πάτρα - Μπάρι, ο Αμπτεσλάμ είχε κάνει και στις 3 Αυγούστου του 2015 μαζί με έναν άλλο Βέλγο, τον Αχμέντ Νταχμάκι, ο οποίος μια ημέρα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, ταξίδεψε αεροπορικώς από το Άμστερνταμ στην Τουρκία όπου και συνελήφθη ως ύποπτος για τρομοκρατία.

Για τις αρχές ασφαλείας όλες αυτές οι κινήσεις δεν είναι συμπτώσεις αλλά συνδέονται μεταξύ τους. Θεωρούν δεδομένο ότι οι αρχιτρομοκράτες χρησιμοποίησαν την Ελλάδα τουλάχιστον ως χώρα τράνζιτ για να μεταφέρουν μαχητές από τη Συρία στην Ευρώπη. Δεν αποκλείουν ωστόσο να ήρθαν για να παραλάβουν και τον αρχηγό τους, τον καταζητούμενο τότε Βέλγο Αμπαούντ, και ίσως στην Αθήνα, να σχεδίασαν ένα μέρος από τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Το ερώτημα ωστόσο είναι εάν αυτός ο πυρήνας των τζιχαντιστών έχει εξαλείφει πλήρως με τις πρόσφατες επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης, ή υπάρχουν ακόμη παρακλάδια που σχεδιάζουν νέες αιματηρές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top