Στο STAR η 18χρονη μαθήτρια με την μαντήλα που τράβηξε τα βλέμματα στην παρέλαση

Ποιο είναι το όνειρό της-Τί λέει για την τρομοκρατία

Στο STAR η 18χρονη μαθήτρια με την μαντήλα που τράβηξε τα βλέμματα στην παρέλαση

​H Άγια Ιμπραήμ από το 41o Λύκειο Αθηνών έκλεψε τα βλέμματα στη σημερινή παρέλαση καθώς φόρεσε την παραδοσιακή μαντήλα των μουσουλμάνων.

Το κορίτσι, που δηλώνει υπερήφανο για τις δυο πατρίδες της, την Ελλάδα και την Αίγυπτο, μίλησε στην κάμερα του Star.

«Είναι μέρος της θρησκείας μου η μαντήλα και της ταυτότητάς μου. Ο καθένας θα πρέπει να διατηρήσει τη θρησκεία του και να μην ντρέπεται. Να σέβεται τον άλλον και να τον αγαπάει. Έχω δύο πατρίδες την Αίγυπτο και την Αθήνα» σημειώνει και προσθέτει «Θέλω να γίνω γιατρός για να βοηθήσω τα παιδάκια που υποφέρουν στους δρόμους από τον πόλεμο. Θέλω να τους βοηθήσω για να είναι καλύτερα».

Η μαθήτρια ζει με τους γονείς και τα δυο αδέλφια της στην πλατεία Αμερικής. Ο πατέρας της είναι λουστραδόρος. Φέτος θα δώσει πανελλαδικές εξετάσεις και ήταν η τελευταία της ευκαιρία να εκπροσωπήσει στην παρέλαση το σχολείο της.

Η Άγια λέει ότι ποτέ δεν έχει βιώσει το ρατσισμό στο σχολείο της και την στεναχωρεί που με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στοχοποιούνται όλοι οι μουσουλμάνοι. «Ό,τι τρομοκρατικό και να γίνει, λένε πως φταίνε οι μουσουλμάνοι που δεν το πιστεύω. Η θρησκεία μας δεν μας λέει να σκοτώσουμε», τονίζει η 18χρονη.

Εν τω μεταξύ, και η αδελφή της Άγια είναι αριστούχος και η μητέρα της δεν κρύβει την υπερηφάνεια της.

«Είμαι χαρούμενη που πήγε στην παρέλαση γιατί αυτό δείχνει πως είναι πολύ καλή μαθήτρια. Είναι μια ημέρα απελευθέρωσης της Ελλάδας και είναι μια μέρα που όλοι γιορτάζουμε» σημειώνει η μαμά της 18χρονης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΛΕΨΕ την παράσταση η μαθήτρια με την μαντήλα στην παρέλαση-ΦΩΤΟ

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από την μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top