Κακοκαιρίας συνέχεια με καταιγίδες και χιόνια-Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Πότε αναμένεται βελτίωση-Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση

Κακοκαιρίας συνέχεια με καταιγίδες και χιόνια-Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

​Ήρθε για να μείνει η κακοκαιρία, καθώς μετά τα χθεσινά μποφόρ και την σκόνη που «έπνιξε» την Αθήνα, έρχονται σήμερα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχοπτώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 14 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες, 16 έως 21 βαθμούς στην Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 15 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ στο Βορειοδυτικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Στην Θεσσαλονίκη, περιμένουμε άστατο καιρό με νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτ��ιοι 4-5 μποφόρ.

ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

-Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, θα έχουμε νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, και σταδιακά στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και στην ανατολική νησιωτική χώρα. Χιόνια θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ βαθμιαία και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν, με την θερμοκρασία σε πτώση.

-Το Σάββατο θα έχουμε στα δυτικά λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Στα ανατολικά επίσης θα υπάρξουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Αιγαίο πρόσκαιρες καταιγίδες. Από το μεσημέρι αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

-Την Κυριακή, περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και στη Κρήτη μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μικρή άνοδο.

*Βελτίωση του καιρού, αναμένεται από Δευτέρα, με την θερμοκρασία να επιστρέφει στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top