ΧΑΟΣ σε όλη την Ελλάδα με τους πρόσφυγες- ΝΕΑ κρούσματα ηπατίτιδας στον Πειραιά

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ειδομένη

ΧΑΟΣ σε όλη την Ελλάδα με τους πρόσφυγες- ΝΕΑ κρούσματα ηπατίτιδας στον Πειραιά

​Χαοτική είναι πλέον η κατάσταση στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας όπου βρίσκονται πρόσφυγες.

Τα αίματα άναψαν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ευζώνων στο Πολύκαστρο. Οδηγοί και κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για τον αποκλεισμό του δρόμου από πρόσφυγες και μετανάστες!

«Βάζουν σπασμένες πόρτες και ξαπλώνουν πάνω. Διαμαρτύρονται για τα κλειστά σύνορα» λέει ένας κάτοικος. «Θα μείνουμε εδώ μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα. Δεν πήραμε πρωινό» αναφέρει ένας πρόσφυγας.

Λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω, στην Ειδομένη, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, μετά την απομάκρυνση των ΜΚΟ. Ο στρατός προσφέρει γεύματα μόνο στις οργανωμένες μονάδες φιλοξενίας.

«Δεν υπάρχει φαγητό, δεν υπάρχει υγιεινή, οι ασθένειες εξαπλώνονται και τα παιδιά αρρωσταίνουν» τονίζει μία γυναίκα πρόσφυγας».

Με συμπτώματα υποσιτισμού μεταφέρθηκαν στο Κέντρο υγείας Πολυκάστρου δυο μικρά κορίτσια. Εκτός ελέγχου η κατάσταση και στον Πειραιά. Σήμερα δυο παιδιά με ηπατίτιδα Α μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Το βράδυ της Τρίτης μια έγκυος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όταν ένιωσε αδιαθεσία.

Και ενώ το λιμάνι βουλιάζει από 5.000 άτομα, το πρωί της Τετάρτης πρόσφυγες που έφτασαν από τα νησιά αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία και να οδηγηθούν στους οργανωμένους καταυλισμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top