Έφηβοι γνωρίζουν το sex μέσω… Facebook!

Είναι κολλημένοι με το chat και το texting

Έφηβοι γνωρίζουν το sex μέσω… Facebook!

Η εποχή που το νεανικό φλερτ γινόταν με τα μάτια και οι πρώτες ντροπαλές κουβέντες λέγονταν σε κάποια πλατεία, ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα ένας στους δυο εφήβους σύμφωνα με την νέα μελέτη του ερευνητικού πανεπιστημιακού ινστιτούτου δείχνει ότι είναι κολλημένος με το chat και το texting.

«Αυτό αποτελεί ένα μέσο επικοινωνίας με συνομήλικα παιδιά και πολλές φορές δυστυχώς και με άγνωστα άτομα. Παιδιά τα όποια αισθάνονται ντροπαλά ή απόμακρα νιώθουν μεγαλύτερη άνεση για να επικοινωνήσουν μέσω chat» σημειώνει η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος κυρία Αλεξάνδρα Καππάτου.

Ένας λόγος που οι νέοι επιλέγουν το chat αλλά και άλλες εφαρμογές που έχουν την δυνατότητα ακόμα και κλήσεις να κάνουν, είναι επειδή δεν χρειάζονται μονάδες στο κινητό αρκεί μόνο το wi-fi.

Η έρευνα μεταξύ άλλων δείχνει ότι το 25,6% των 15χρονων έχει τουλάχιστον μια σεξουαλική επαφή με γνωριμία που έγινε μέσω μηνυμάτων από το παράθυρο του Facebook.

«Το διαδίκτυο δεν έχει σύνορα και μπορεί να εισάγει τους εφήβους σε διαφορές δραστηριότητες μεταξύ αυτών και σεξουαλικές μέσα από την έκθεση τους σε πορνογραφικό υλικό. Τότε μπορεί να τους δημιουργήσει μια διαστρεβλωμένη άποψη για την σεξουαλικότητα» προσθέτει η κυρία Καππάτου.

Επίσης, το 47% των νέων ,επικοινωνούν καθημερινά μεταξύ τους μέσω μηνυμάτων και skype, ενώ το 46% είναι 24 ώρες την ημέρα στο Facebook κάνοντας chat.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top