Οι πρόσφυγες γέμισαν τον φράχτη της Ειδομένης με λουλούδια -Ποια η κατάσταση σε όλη τη χώρα

Σε ποιε περιοχές έχει μειωθεί ο αριθμός τους

Οι πρόσφυγες γέμισαν τον φράχτη της Ειδομένης με λουλούδια -Ποια η κατάσταση σε όλη τη χώρα

​Το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται. Αυτή τη στιγμή 26.000 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, με κάποιες περιοχές της Ελλάδας να ασφυκτιούν. Σε άλλες ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά.

Σήμερα, την πρώτη μέρα της άνοιξης, οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη, περιμένοντας να ανοίξουν τα σύνο��α με την ΠΓΔΜ, γέμισαν τον φράχτη με λουλούδια, ελπίζοντας πως θα καταφέρουν να περάσουν σύντομα, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη. Σε Ειδομένη και Πολύκαστρο βρίσκονται 9.000 πρόσφυγες.

c7cefb7971ea68d63fb382017242f6c2.jpg
Νωρίτερα υπήρξε ένταση, όταν πρόσφυγες και μετανάστες ζήτησαν για μια ακόμη φορά να ανοίξουν τα σύνορα, κάνοντας συγκέντρωση κοντά στα συρματοπλέγματα, χτυπώντας παλαμάκια και φωνάζοντας συνθήματα.

Στο Ελληνικό παραμένουν 3.200 μετανάστες, οι οποίοι εξαιτίας των μικροεπεισοδίων που δημιουργούν έχουν χωριστεί ως εξής: 1.200 στο γήπεδο χόκεϊ, 1.000 στο γήπεδο του μπέιζμπολ και υπόλοιποι 1.000 στο χώρο των Αφίξεων του παλαιού αεροδρομίου.

eido.jpg
Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών έχει μειωθεί από χθες στο μισό, σε Ελαιώνα και Πειραιά. Στον Ελαιώνα υπάρχουν 650 άτομα και στον Πειραιά 2.800, οι οποίοι έχουν εξαπλωθεί στις πύλες Ε1, Ε2, Ε3 και Ε7.

Στην πλατεία Βικτωρίας βρίσκονται 400 άτομα, ��νώ στα Διαβατά ο αριθμός των προσφύγων έχει αυξηθεί, σε 2.130.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς δεν εκτελούνται δρομολόγια προς τον Πειραιά. Στη Λέσβο βρίσκονται 4.400 πρόσφυγες, στη Χίο 1.650 και στη Σάμο 650.

Η Καβάλα ασφυκτιά επίσης, με 2.600 πρόσφυγες οι οποίοι είναι χωρισμένοι σε τρεις δομές.

Δομή που φιλοξενούσε 70 πρόσφυγες στο Καστελόριζο, τυλίχθηκε στις φλόγες, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top