Ο Μανώλης Σφακιανάκης για τoυς κινδύνους και την ασφάλεια στην oline ζωή μας

Παρουσίασε τα νέα του βιβλία και αναφέρθηκε στην υπόθεση διαδικτυακού bullying με θύμα τον Σάκη Ρουβά

Ο Μανώλης Σφακιανάκης για τoυς κινδύνους και την ασφάλεια στην oline ζωή μας
​Λίγο πριν την αιφνίδια κίνηση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ να μετακινήσει τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, ο Μανώλης Σφακιανάκης παρουσίασε τα νέα του βιβλία για την αντιμετώπιση των κινδύνων που παραμονεύουν στο ίντερνετ και παράλληλα αναφέρθηκε και στην εξιχνίαση της υπόθεσης διαδικτυακού bullying με θύμα τον Σάκη Ρουβά.
Ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ, Μανώλης Σφακιανάκης μετέφερε την τεράστια εμπειρία του από τη μάχη ενάντια στο ηλεκτρονικό έγκλημα στις σελίδες δύο βιβλίων με θέμα τους κινδύνους του διαδικτύου.
«Ασφαλής υπολογιστής υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια στο διαδίκτυο. Είμαστε όλοι το ίδιο επιρρεπείς και πιστεύω ότι πρέπει να προσέχουμε όλοι μας ακριβώς το ίδιο» σημείωσε.
Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην περιπέτεια του Σάκη Ρουβά πο�� έπεσε θύμα bullyning από έναν 18χρονο νεαρό, ο οποίος είχε καταφέρει να παραβιάσει τους λογαριασμούς του και απειλούσε να σκοτώσει τον ίδιο και την οικογένειά του.
«Ο κύριος Ρουβάς ένιωθε μια ανασφάλεια και πάνω απ' όλα έπρεπε να βρούμε ποιος είναι πίσω απ΄αυτήν την απειλή. Τον βρήκαμε και ησύχασε» εξήγησε ο κ.Σφακιανάκης.
Ο κορυφαίος Έλληνας τραγουδιστής είχε την τόλμη να μιλήσει στην αστυνομία για τις απειλές που δεχόταν και αυτή η τόλμη τον έσωσε. Μετά από 4μηνη έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη ο οποίος φρόντιζε να εξαφανίζει τα ίχνη του αλλάζοντας συνεχώς υπολογιστές και ίντερνετ καφέ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top