Παραγωγοί λαϊκών αγόρων: «Βράζουμε στο ίδιο καζάνι του ασφαλιστικού με τους αγρότες»

Θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους

Παραγωγοί λαϊκών αγόρων: «Βράζουμε στο ίδιο καζάνι του ασφαλιστικού με τους αγρότες»

​Κοινό μέτωπο έχουν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών με τους αγρότες. Όπως λένε θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους στα μπλόκα, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά που απέστειλαν προς την κυβέρνηση.

Ο Γιώργος Σκορδοπάτης, παραγωγός από το Ναύπλιο, όταν δεν είναι στον πάγκο ή στο χωράφι του, δίνει τον αγώνα από το μπλόκο του Ισθμού. Ο γιος του σπουδάζει στην Αθήνα. Έχει επιλέξει άλλη ζωή από αυτήν του αγρότη.

«Πώς θα κάτσει αυτό το παιδί να κάνει οικογένεια στα χωράφια; Εδώ εμείς γεννηθήκαμε μέσα στα χωράφια και δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα» λέει χαρακτηριστικά.

Στα 26 του χρόνια, ο Αλέξανδρος Πατσιάς από τη Νάουσα, δεν έχει άλλη επιλογή από το να αγωνιστεί. Έχει στο πλευρό του την σύζυγό του, άνεργη νοσηλεύτρια.

«Πιο παλιά ίσως ήταν καλύτερα όταν ξεκίνησαν οι γονείς μας. Τώρα πια δεν αξίζει, ούτε τα χιλιόμετρα που κάνουμε, πρωί βράδυ στα χωράφια , δεν μας βλέπει το σπίτι» εξηγεί ο ίδιος.

Βράζουμε στο ίδιο καζάνι του ασφαλιστικού νομοσχεδίου με όλους τους αγρότες της Ελλάδας, λένε οι παραγωγοί λαϊκών αγορών.

«Φτιάξαμε τις προτάσεις μας εξειδικευμένες και εμπεριστατωμένες, τις στείλαμε στον Πρωθυπουργό και περιμένουμε τις απαντήσεις του» αναφέρει ο Παντελής Μόσχος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών.

Οι παραγωγοί λαϊκών αγορών θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, αν δεν ικανοποιηθούν αιτήματά τους που έχουν αποστείλει στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα κυριότερα είναι η διατήρηση του ΟΓΑ, το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, και φυσικά το υψηλό κόστος παραγωγής σε σχέση με την πώληση των προϊόντων τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top