Ντροπή: Έβριζαν στα social media τους τρεις ήρωες πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού!

Σχηματίστηκε αυτεπάγγελτη ποινική δικογραφία από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ντροπή: Έβριζαν στα social media τους τρεις ήρωες πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού!

​Οργή προκαλεί η είδηση ότι ένας λογαριασμός σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έβριζε τους τρεις ήρωες πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν την ζωή τους με τραγικό τρόπο και εν ώρα καθήκοντος, όταν το ελικόπτερο τους έπεσε στη νήσο Κίναρο.

Την ώρα που οι οικογένειες τους θρηνούν και οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού οδηγούνται ο ένας μετά τον άλλον στην τελευταία τους κατοικία, κάποιοι ανεγκέφαλοι θεώρησαν σωστό και… «ηθικό» να προσβάλλουν την μνήμη τους με ύβρεις και προσβλητικά σχόλια.

(Οι τρεις ήρωες πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού: Αριστερά ο κυβερνήτης Αναστάσιος Τουλίτσης, στη μέση ο συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Πανανάς και δεξιά ο ναυτίλος Ευαγγέλου Ελευθέριος)

140216083946_6087.jpg

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, το απόγευμα της Παρασκευής διαπιστώθηκε η ύπαρξη προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχε αναρτηθεί δημοσίευση με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο για τη μνήμη των αξιωματικών.

Παράλληλα, πραγματοποιούνταν μεγάλος αριθμός καταγγελιών πολιτών στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT, σχετικά με την ύπαρξη της επίμαχης διαδικτυακής ανάρτησης.

Resizer.jpg
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινητοποιήθηκε άμεσα, καθότι, όπως επισημαίνει, οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις υποκινούσαν δημόσια, μέσω του διαδικτύου, τη βία και το μίσος.

Συγκεκριμένα, εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημου αιτήματος στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για τη διαγραφή των κακόβουλων αναρτήσεων και διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών του χρήστη που πραγματοποίησε την ανάρτηση.

130216185720_0959.jpg

Ο επίμαχος λογαριασμός απενεργοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις παρόμοιων αναρτήσεων.

Μάλιστα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , σχηματίζει αυτεπάγγελτη ποινική δικογραφία, η οποία και θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Θα πας να βρεις τη μανούλα σου αγόρι μου» φώναζαν με δάκρυα στον άτυχο κυβερνήτη

Τα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ post των τριών αδικοχαμένων παληκαριών του Πολεμικού Ναυτικού (ΦΩΤΟ)

Αθάνατος: Δάκρυσαν και οι πέτρες για τον Αν. Τουλίτση – Κατέρρευσε η σύζυγός του

Συγκλονίζει ο πατέρας του Κ. Πανανά:«Ο γιος μου έπεσε υπέρ πατρίδος.Είμαι υπερήφανος»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top