Σάλος με συναυλία του Παπακωνσταντίνου: Την έδωσε στην Ξάνθη και πληρώθηκε μέσω… Βουλγαρίας!

Χαιρετίσματα, λοιπόν, στην…. Εφορία – Tι είπε στο STAR ο δήμαρχος Ξάνθης

Σάλος με συναυλία του Παπακωνσταντίνου: Την έδωσε στην Ξάνθη και πληρώθηκε μέσω… Βουλγαρίας!
Σάλος προκλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης με αφορμή τη συναυλία που έδωσε στην πόλη ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στα πλαίσια εορταστικών εκδηλώσεων τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ο δήμος Ξάνθης φαίνεται ότι πλήρωσε 16.500 ευρώ για τη συναυλία του γνωστού τραγουδιστή σε εταιρία που εδρεύει στη Βουλγαρία και όχι στην Ελλάδα.
Την απόφαση πληρωμής από το site της Διαύγειας την δημοσίευσε το Έθνος της Κυριακής και φαίνεται ξεκάθαρα ότι εταιρία management, με έδρα τη Σόφια, πήρε 16.500 ευρώ από το δήμο Ξάνθης για τη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Ο δήμαρχος Ξάνθης ισχυρίζεται ότι είχε άγνοια για το όλο θέμα μέχρι πρότινος.
«Πράγματι, μας εξέπληξε κι εμάς το γεγονός. Εκ των υστέρων το κέντρο πολιτισμού ανακάλυψε ότι οι συνεργάτες του κ. Παπακωνσταντίνου είχαν Α.Φ.Μ. στη Βουλγαρία. Είναι πιο πολύ ηθικό το ζήτημα. Πως γίνεται κάποιοι καλλιτέχνες ή κάποιοι επιχειρημ��τίες να βρίσκουν τρόπους να γλιτώνουν φορολογία;» είπε ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος στο STAR.
To STAR επικοινώνησε και με τον μάνατζερ του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μας είπε, ότι ούτε εκείνος γνώριζε μέχρι τότε την βουλγαρική εταιρία και οτι δεν έλαβε ποτέ 16. 500 ευρώ.
«Εγώ πρώτη φορά στη ζωή μου συνεργάστηκα με αυτή την εταιρία. Ο κ. Παπακωνσταντίνου πήρε γύρω στις 8.000 ευρώ που αφορούν την αμοιβή του, τη δική μου και των μουσικών. Τα υπόλοιπα φαντάζομαι ήταν για να καλυφθούν μεταφορές, διαμονές και η αμοιβή τους. Ειλικρινά θα σας μιλήσω, υπάρχουν πολλές εταιρίες που εδρεύουν είτε στην Κύπρο, είτε στη Βουλγαρία για φορολογικούς λόγους. Πως το κάνουν δε γνωρίζω. Εμείς φορολογούμαστε από το ελληνικό δημόσιο» είπε ο Ελισσαίος Πατσέλας στο STAR.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η φορολογία των εταιριών στην Ελλάδα φτάνει το 40%, ενώ στη Βουλγαρία είναι μόλις 10%.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top