ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ: Αυτά είναι τα πρόσωπα που επιτέθηκαν στον Κουμουτσάκο

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ στρέφονται σε μπλοκ ακροδεξιών από τη Δυτική Αττική

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ: Αυτά είναι τα πρόσωπα που επιτέθηκαν στον Κουμουτσάκο

Καρέ καρέ έχουν καταγραφεί τα πρόσωπα των δραστών της επίθεσης κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα, Γιώργου Κουμουτσάκου. Με απίστευτο θράσος ξυλοκόπησαν τον βουλευτή και παρέμειναν στο χώρο.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατέθεσε το μεσημέρι μήνυση κατ΄αγνώστων για τον ξυλοδαρμό του στο Σύνταγμα. Μάλιστα ο βουλευτής παρέδωσε στον Εισαγγελέα και φωτογραφίες των ατόμων που του επιτέθηκαν. Νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας είχε διατάξει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση.

Ο εύσωμος νεαρός, ο οποίος έμοιαζε να λειτουργεί ως προστατευτική ασπίδα στον βουλευτή συνελήφθη, αφού φέρεται να συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό. Έχουν γίνει τουλάχιστον οκτώ προσαγωγές, όμως αφέθηκαν ελεύθεροι. Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και ένας γυμναστής που έμοιαζε με έναν από τους δράστες, προέβαλε όμως άλλοθι, καθώς έπαιζε ποδόσφαιρο την ώρα του επεισοδίου, ενώ δεν τον αναγνώρισαν και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ.

Οι κινήσεις και τα πρόσωπα των ατόμων που χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, έχουν καταγραφεί από τις τηλεοπτικές και φωτογραφικές κάμερες.

Ο νεαρός άνδρας με την αθλητική μαύρη φόρμα και το καπέλο τύπου τζόκεϊ που ήταν στο μπλοκ της Χρυσής Αυγής, κοντά στο βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλο, είναι αυτός που λίγο αργότερα κλώτσησε και γρονθοκόπησε τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

ΤΖΟΚ.jpg
Αρχικά τον αποδοκίμαζε μαζί με άλλους συγκεντρωμένους στη συνέχεια όμως πλησίασε τον κλώτσησε και τον χτύπησε με δεξί κροσέ στο πρόσωπο. Δεν έφυγε όμως. Όταν οι άνδρες των ΜΑΤ προσπάθησαν να τον απομακρύνουν και να μην τον πλησιάσει ξανά διαπληκτίσθηκε έντονα μαζί τους. Και όχι μια αλλά δύο φορές.

Ένα άλλο πρόσωπο που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο είναι ο νεαρός άνδρας με το μούσι και την λευκή αθλητική ζακέτα. Την ώρα που ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατευθυνόταν προς τις αστυνομικές δυνάμεις για να προστατευτεί πέρασε από μπροστά του. Αρχικά του έριξε νερό στο πρόσωπο από μπροστά και στη συνέχεια από πίσω, ενώ αμέσως μετά άρχισε να τον κλωτσάει. Δεν σταμάτησε όμως εκεί, τον ακολούθησε και τον κλώτσησε ξανά την ώρα που ο βουλευτής προσπαθούσε να πλησιάσει τα σκαλιά για να ανέβει στη Βουλή.

Ο άνθρωπος που χτύπησε πρώτος τον Γιώργο Κουμουτσάκο είναι ο κοντός νεαρός που βλέπετε στο βίντεο, με γένια και ξυρισμένο κεφάλι. Τον πλησίασε από πίσω. Αρχικά τον χτύπησε με τα χέρια στην πλάτη και στη συνέχεια τον κλωτσούσε, όπως έκαναν τουλάχιστον άλλοι τρεις άνδρες.

Κοντά στα σκαλιά, ο Γιώργος Κουμουτσάκος δέχτηκε και άλλη επίθεση. Μια ομάδα ατόμων τον πλησίασε και δύο άνδρες τον χτύπησαν με τα χέρια. Χρειάστηκε να σχηματίσουν οι αστυνομικοί κλοιό γύρω του για να τον προστατεύσουν.

ΚΟΥΜ1.jpg
Οι έρευνες της Αστυνομίας στρέφονται σε μπλοκ ακροδεξιών από τη Δυτική Αττική. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος, που σύμφωνα με το Γιώργ�� Κουμουτσάκο βρισκόταν μαζί με τους δράστες, απείλησε με μήνυση και αγωγή.

«Επειδή αυτός ο ισχυρισμός είναι ψευδής και συκοφαντικός. Έχω αποδείξει ότι σέβομαι τους συναδέλφους...απαιτώ να αναιρέσει, να γίνει αποκατάσταση» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top