Αυτοψία Star: Σχολείο ερείπιο στο Παγκράτι-ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ μαθητές και δάσκαλοι

Δείτε όλα όσα κατέγραψε η κάμερα

Αυτοψία Star: Σχολείο ερείπιο στο Παγκράτι-ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ μαθητές και δάσκαλοι

​Με σοβαρές παρανομίες και ελλείψεις λειτουργεί ιδιωτικό σχολείο, στο Παγκράτι, θέτοντας σε κίνδυνο μαθητές και δασκάλους. Ο ΕΟΠΠΕΠ που έκανε έλεγχο βρήκε το κτήριο απαράδεκτο κι επικίνδυνο για τα παιδιά, χωρίς πυρασφάλεια και χωρίς επαρκή αερισμό.

Το πρωί της Πέμπτης το επισκέφτηκαν μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών εκπαιδευτικών, για ενημέρωση των συναδέλφων τους, όμως βρήκαν τις πόρτες του ερμητικά κλειστές από την ιδιοκτήτρια. Εκεί ήταν και το συνεργείο του Star.

Ο Βαγγέλης Γκούμας μπήκε στο εσωτερικό του κτηρίου, καταγράφοντας την κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εργαζόμενων: Υγρασία στους τοίχους, σπασμένα πλακάκια , μια μικρή, βρώμικη κουζίνα με παλιές ηλεκτρικές συσκευές, που έχει... ελεύθερη πρόσβαση στα παιδιά, τουαλέτες παλαιού τύπου, που δεν πληρούν τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής.

Η αυτοψία που έκανε το Star στο συγκεκριμένο ιδιωτικό ��χολείο έδειξε κάποιες αδυναμίες, τις οποίες υποσχέθηκε ο εργολάβος ο οποίος κάνει ανακαίνιση του κτιρίου, ότι θα επιδιορθώσει το πολύ σε 30 ημέρες.

Μετά από αυτό το περιστατικό η ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, ζητώντας την αυστηροποίηση και την εντατικοποίηση των ελέγχων στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top