Αστυνομικές ορθοπεταλιές αλά Μαϊάμι: Η ΕΛ.ΑΣ παίρνει το ποδήλατο της και βγαίνει περιπολία

Ένα νέο μέτρο για τη φύλαξη τουριστικών περιοχών και αρχαιολογικών χώρων

Αστυνομικές ορθοπεταλιές αλά Μαϊάμι: Η ΕΛ.ΑΣ παίρνει το ποδήλατο της και βγαίνει περιπολία

​Οι αστυνομικοί με τα ποδήλατα φαίνεται πως πλέον είναι γεγονός και στη χώρα μας. Μάλιστα, το συγκεκριμένο μέτρο θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ, όπου στο περίπτερο της αστυνομίας θα μπορεί κάποιος να δει τις στολές αλλά και τα ποδήλατα.

Τι θα κάνουν οι «ποδηλατάδες» αστυνομικοί; Πρόκειται για αστυνομικούς, οι οποίοι θα διαθέτουν ηλεκτροκίνητα ποδήλατα για να περιπολούν τουριστικά μέρη, αρχαιολογικούς χώρους και εμπορικά σημεία των πόλεων. Θα κυκλοφορούν σε τριάδες, ενώ δεν θα φορούν αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Η στολή τους θα αποτελείται από κοντομάνικη μπλούζα και βερμούδα, ενώ θα φορούν κράνος ποδηλάτου και γάντια. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 15 ποδήλατα ενώ οι αστυνομικοί που θα επιλεχθούν θα ξέρουν καλά Αγγλικά, καθώς θα έρχονται σε επαφή με τουρίστες.

Πάντως το συγκεκριμένο μέτρο έχει ανακοινωθεί ακόμη τρεις φορές στο παρελθόν (2002, 2009 και 2012)… Βέβαια, αστυνομικούς με ποδήλατα ακούγαμε… αλλά δεν τους βλέπαμε! Αυτή τη φορά φαίνεται πως πολύ σύντομα οι αστυνομικοί με τα ποδήλατα θα βγουν στους δρόμους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top