ΑΔΕΔΥ: Παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος την Πέμπτη

Κατά του τρίτου μνημονίου

​Σε παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος, καλεί η ΑΔΕΔΥ, τη�� Πέμπτη, στις 8 το βράδυ, αντιδρώντας στο «τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, που προγραμματίζεται να ψηφιστεί από τη νεομνημονιακή Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, το μνημόνιο πλήττει βάναυσα τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους.
«Με το νομοσχέδιο αυτό, που εξειδικεύει την αντιλαϊκή συμφωνία της νεομνημονιακής Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των δανειστών της 13ης Ιουλίου 2015, συνεχίζονται οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές κατεδάφισης των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου της χώρας, η φοροληστεία σε βάρο�� του Ελληνικού λαού και η μεγαλύτερη φτωχοποίηση ευρύτατων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας» σημειώνει ο ΑΔΕΔΥ και προσθέτει: «Το νέο μνημόνιο υπονομεύει τη λαϊκή κυριαρχία αφού συνεχίζει το νεοαποικιακό έλεγχο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ».
Η ΑΔΕΔΥ διαμηνύει ότι συνεχίζει τους αγώνες για:
«Να μην περάσει και να ανατραπεί το νέο βάρβαρο μνημόνιο.
Την ��νατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Την προστασία της εργασίας, των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών, της υγείας, της παιδείας και των λαϊκών εισοδημάτων
Την καταπολέμηση τη�� ανεργίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας.
Την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου της χώρας.
Τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους.
Το πέρασμα του τραπεζικού συστήματος και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.
Την προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών απέναντι στην αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top