Σήμερα στον ουρανό το σπάνιο «Μπλε Φεγγάρι»

Η δεύτερη πανσέληνος του μήνα που εντυπωσιάζει

Σήμερα στον ουρανό το σπάνιο «Μπλε Φεγγάρι»

​Το «Μπλε Φεγγάρι» θα κάνει σήμερα την εμφάνισή του στον ουρανό, στη δεύτερη πανσέληνο του μήνα, κάνοντας τους απανταχού… ρομαντ��κούς να αναζητήσουν το καλύτερο σημείο για να το παρατηρήσουν αγκαλιά με το ταίρι τους.

Θα είναι όμως πραγματικά το φεγγάρι μπλε; Σύμφωνα με τη NASA, οι περισσότερες «μπλε πανσέληνοι» έχουν ένα απαλό γκρι χρώμα ή λευκό, όπως σε κάθε άλλη πανσέληνο. Όμως κάποιες σπάνιες φορές, το φεγγάρι μπορεί όντως να αλλάξει χρώμα και να πάρει την εντυπωσιακή μπλε απόχρωση του ζαφειριού.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι να προκληθεί έκρηξη ενός ηφαιστείου. Σύμφωνα με τη NASA, το 1883 οι άνθρωποι έβλεπαν «μπλε φεγγάρια» σχεδόν κάθε μήνα μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα στην Ινδονησία που ισοδυναμούσε με την έκρηξη ατομικής βόμβας 10 μεγατόνων. Τα σύννεφα σκόνης στην ατμόσφαιρα γέμισαν με σωματίδια τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, κι έτσι η σελήνη έδειχνε μπλε.

Επίσης, παρόμοια εικόνα είχε το φεγγάρι και μετά από φωτιές, καθώς οι καπνοί άλλαξαν το χρώμα του.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παρατηρήσετε την ανατολή της σελήνης και να διαπιστώσετε από μόνοι της αν σήμερα το χρώμα της θα είναι μπλε ή δεν θα έχει καμία διαφορά από τις υπόλοιπες πανσελήνους του χρόνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top