Ξύπνησαν μνήμες από το θάνατο του 21χρονου Ορέστη που απεβίωσε ενώ ήταν φαντάρος στη Σύμη

Για παραλείψεις των γιατρών κάνουν λόγο οι συγγενείς

Ξύπνησαν μνήμες από το θάνατο του 21χρονου Ορέστη που απεβίωσε ενώ ήταν φαντάρος στη Σύμη

​Μνήμες από την τραγική υπόθεση του θανάτου του 21χρονου Ορέστη που απεβίωσε πριν από τέσσερα χρόνια ενώ υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στη Σύμη, ξύπνησαν χθες στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου, όπου συζητήθηκε η υπόθεση της αγωγής κατά του νοσοκομείου της Ρόδου, που έχουν καταθέσει οι συγγενείς του νεαρού.

Για την υπόθεση έχουν παραπεμφθεί σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, πέντε γιατροί οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμ��λεια.

Το νεαρό παιδί, που υπηρετούσε σε μονάδα της Σύμης, είχε αρχίσει να παρουσιάζει συμπτώματα πυρετού στις 23 Μαρτίου 2011. Μάλιστα, ο πυρετός που παρουσίασε υποχρέωσε μετά από δύο μέρες τους αρμόδιους της μονάδας να τον μεταφέρουν στη Ρόδο για περαιτέρω νοσηλεία.

Στη Ρόδο, από τα όσα είχαν γίνει γνωστά, φαίνεται να επισκέφθηκε τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου της Ρόδου όπου αφού οι γιατροί τον εξέτασαν του… έδωσαν ιατρικές συμβουλές και αφού δεν διέγνωσαν κάτι σοβαρό όπως τον διαβεβαίωσαν του συνέστησαν να επιστρέψει στο στρατιωτικό νοσοκομείο και να ξεκουραστεί.

Οι μέρες περνούσαν και ο πυρετός δεν υποχωρούσε με τίποτα. Έτσι, λίγες μέρες αργότερα ο νεαρός σε πολύ άσχημη κατάσταση μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου αυτή την φορά οι γιατροί διέγνωσαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα: Μηνιγγίτιδα οξείας μορφής!

Στο νοσοκομείο αμέσως σήμανε συναγερμός και παρά τις προσπάθειες των γιατρών το παιδί έπεσε σε κώμα.

Διακομίστηκε με ΕΚΑΒ στην συνέχεια εκτάκτως στην συνέχεια στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε να είναι κλινικά νεκρός, αφού ήταν πλέον πολύ αργά και η ασθένεια είχε προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο του παιδιού.

Η είδηση μεταδόθηκε αστραπιαία σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου και όχι μόνο, καθώς τόσο ο νεαρός όσο και η οικογένειά του, είναι γνωστοί και αγαπητοί στην κοινωνία της Ρόδου.

Οι συγγενείς, μιλούν για λάθη και παραλείψεις, που τελικά κόστισαν τη ζωή στο νεαρό παιδί, με επιστολή που έδωσαν στην “Ροδιακή” και περιγράφουν επίσης ότι αναγκάστηκαν να αναζητήσουν ιδιώτη νευρολόγο,) που διέγνωσε πόσο σοβαρή ήταν πια η κατάσταση του Ορέστη. Όταν ο Ορέστης, μεταφέρθηκε σε καταστολή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, οι γιατροί μίλησαν για μεγάλη καθυστέρηση της διάγνωσης στη Ρόδο, όπως οι συγγενείς καταγγέλλουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top