Ιερά Σύνοδος: «H γιόγκα δεν έχει θέση στη ζωή των Χριστιανών. Είναι κεφάλαιο του Ινδουισμού»

«Δεν είναι γυμναστική»

Ιερά Σύνοδος: «H γιόγκα δεν έχει θέση στη ζωή των Χριστιανών. Είναι κεφάλαιο του Ινδουισμού»

​Αίσθηση έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, η οποία τονίζει ότι η γιόγκα δεν είναι γυμναστική και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των Χριστιανών.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέδωσε την συγκεκριμένη ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της γιόγκα, που γιορτάζεται στις 21 Ιουνίου ζητώντας από τους πιστούς να αποφεύγουν την γιόγκα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:«Στο πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στην Ελλάδα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής της ευθύνης για την αποφυγή δημιουργίας κλίματος θρησκευτικού συγκρητισμού, με αφορμή την πρόσφατη καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 21ης Ιουνίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα», η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπενθυμίζει στο χριστεπώνυμο Πλήρωμα ότι: η «Γιόγκα» αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της ��ρησκείας του Ινδουισμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ «είδος γυμναστικής».

Ως εκ τούτου η «Γιόγκα» τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των Χριστιανών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top