Δύο νέες σχεδιάστριες επιμένουν ελληνικά και φτιάχνουν εκπληκτικά σουβενίρ

Δύο άλλοι νεαροί σαν κάνουν βόλτες στα ιστορικά σοκάκια της Αθήνας με σκουτεράκια

Δύο νέες σχεδιάστριες επιμένουν ελληνικά και φτιάχνουν εκπληκτικά σουβενίρ

Η Αγγέλικα Νιάρχου γνώρισε την Γεωργία Οικονομοπούλου στη Σύρο. Σπούδασαν μαζί στο Πανεπιστήμιο Aιγαίου σχεδίαση προϊόντων και συστημάτων και ήταν μια συνάντηση που έμελλε να επαναπροσδιορίσει την εικόνα που έχουμε για το ελληνικό σουβενίρ.

«Στην ουσία όταν ξεκινήσαμε εμείς ήμασταν μέσα στην κρίση τη βαθιά το 2012 και λέγαμε ότι κάτι πρέπει να κάνουμε να προωθήσουμε τις ομορφιές που έχει αυτή η χώρα.» σημείωσε η Αγγέλικα ενώ η Γεωργία είπε «Στην Πλάκα και σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας μας, τα περισσότερα καταστήματα έχουν προϊόντα εισαγόμενα από ασιατικές χώρες.»

Και αν σήμερα ο τουρισμός είναι ένας τομέας που βάλλεται από παντού, εκείνες επιμένουν ελληνικά, σχεδιάζοντας μοντέρνα χρηστικά αντικείμενα από 3 έως 30 ευρώ με έμπνευση τη θάλασσα, τη μυθολογία και την παράδοση μας.

Τα σουβενίρ πωλούνται σήμερα σε 41 σημεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ μέσω e-shop ταξιδεύουν τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο.

Τα ταξίδια όμως που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και για τους Αδερφούς Σαραφίδη. Τον Κώστα και το Νίκο, που με τα σκουτεράκια τους πηγαίνουν βόλτα τους τουρίστες στις ιστορικές γωνιές της Αθήνας. Tα τράικ είναι τα πρώτα σκουτεράκια για τουριστική χρήση που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια.

«Κάποιες από αυτές τις βόλτες είναι στο ιστορικό κέντρο. Όλες είναι private και guided, ενώ έχουμε και βόλτες στην Αθηναϊκή ριβιέρα, Καβούρι –βουλιαγμένη. Κάνουμε στάσεις βγάζουμε φωτογραφία, υπάρχει φωτογραφικό και βίντεο υλικό που στέλνουμε στον πελάτη και αυτό είναι μέσα στην τιμή » δήλωσε ο Νίκος.

Το κόστος κάθε τουρ ξεκινάει από 39 ευρώ και ενώ αρχικά ήταν μια υπηρεσία που απευθυνόταν προς τους τουρίστες, έχει αγαπηθεί και από τους Έλληνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top