ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ βίντεο: Έτσι φαντάζονται μαθητές δημοτικού της Νάξου το «σχολείο των ονείρων τους»

Πήραν το πρώτο βραβείο

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ βίντεο: Έτσι φαντάζονται μαθητές δημοτικού της Νάξου το «σχολείο των ονείρων τους»

​Το πρώτο βραβείο κέρδισε τελικά το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου που δημιούργησε την ταινία μικρού μήκους «Ας φανταστούμε το σχολείο των ονείρων μας». Με το project αυτό έλαβε μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης Δημοτικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Κρήτης και έκλεψε την παράσταση.

Ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός και τα σχολεία που πήραν μέρος είχαν να επιλέξουν να διαγωνιστούν ανάμεσα σε επτά κατηγορίες. Το Ολοήμερο Σχολείο Βίβλου Νάξ��υ επέλεξε το βίντεο στην κατηγορία «Αnimation, Video / κόμικ/ γελοιογραφίες» και κατέκτησε την πρώτη θέση.

35-744x384.jpg

Η εκδήλωση της βράβευσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Κρήτη και οι μαθητές παρακολουθούσαν την τελετή βράβευσης μέσω live streaming από τη Βίβλο, σύμφωνα με το naxostimes.gr

Το project ανέλαβε ο Νίκος Βιντζηλαίος, δάσκαλος στην Α’ Δημοτικού και υλοποιήθηκε με τους μαθητές –κυρίως της Α’ Δημοτικού- με την υποστήριξη και των παιδιών των άλλων τάξεων σε ότι αφορά το σενάριο.

Συγκεκριμένα, η Γ΄, η Δ΄,η Ε΄ και η ΣΤ΄ τάξη του σχολείου έκαναν παραγωγή γραπτού λόγου για το πως φαντάζονται το σχολείο των ονείρων τους, αλλά το δύσκολο ήταν να πάρεις τις ιδέες των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης... Εκεί λοιπόν ο δάσκαλος τους σε συνεργασία με τη Μαρία Τσιριγωτάκη (δασκάλα της Β΄ τάξης) είπαν ότι με βιωματικό τρόπο θα μπορούσαν να πάρουν τις ιδέες των παιδιών κι έτσι, «εκμεταλλεύτηκαν» την ψυχολόγο του κέντρου Θησέας Κυκλάδων Φωτεινή Θεοδωροπούλου - που συνεργάζεται με το σχολείο - και μέσα από ειδικές ασκήσεις και δραστηριότητες, χαλάρωσαν τα παιδιά και έβγαλαν μέσα από την ψυχούλα τους τις σκέψεις τους, οι οποίες και καταγράφηκαν από τους δασκάλους... Έλεγαν ιδέες και πάνω σε αυτές βασίστηκε το σενάριο.

Έτσι μεταξύ των άλλων, αποτυπώνονται τα άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, η βιωματική μάθηση, το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, η παιγνιώδης αναδυόμενη μάθηση, η διαθεματικότητα, η ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και οι ΤΠΕ στην εκπαίδευση.

Ο Νίκος Βιντζηλαίος άμεσα επικοινώνησε με το Ναξιώτη σκηνοθέτη Γιάννη Παπαδάκο, ο οποίος πρόθυμα δέχτηκε να συνεργαστεί με το σχολείο...

Οι συντελεστές

Υπεύθυνος παραγωγής - Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Νίκος Βιντζηλαίος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος
Σενάριο: Μαθητές Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Τριπόδων Νάξου - Νίκος Βιντζηλαίος
Κάμερες - Μοντάζ - Μίξη ήχου: Γιάννης Παπαδάκος
Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Τσιριγωτάκη
Μουσική: The Hunger, Epic Music

Πρωταγωνιστές οι μαθητές: Σαμάντα Άρα, Ανάργυρος Ζεύλης, Ευάγγελος Λαγογιάννης, Μαρία Ελένη Λιοφάγου, Φραγκίσκα Στεφανία Μαράκη, Νίκος Μαργαρίτης, Δημήτρης Μητρόπουλος, Μαρία Κυριακή Σκάρκου και Αικατερίνη Χαμηλοθώρη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top