Φαίδων Στράτος: Ο πεθερός του Βαρουφάκη μιλά για την κυβέρνηση Τσίπρα αλλά και τον γαμπρό του!

Ιδρυτής της «Πειραϊκής- Πατραϊκής» και ιδρυτικό μέλος της ΝΔ

Ο Φαίδων Στράτος είναι πατέρας της Δανάης Στράτου και πεθερός του σημερινού Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. Ο ίδιος ήταν ιδιοκτήτης της βιομηχανίας βάμβακος «Πειραϊκή- Πατραϊκή» και ιδρυτικό μέλος της ΝΔ.

Με αφορμή μια επιστολή του στην εφημερίδα «Καθημερ��νή» ασκεί κριτική σε συγκεκριμένες επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, όπως στην "πρωτόγνωρη" αυτή ορκωμοσία.
«Η “πολιτική” αυτή ορκωμοσία (που προφανώς έγινε χωρίς την αναγκαία προετοιμασία) σε αντίθεση με τη μακραίωνη μέχρι τώρα παράδοση έχασε, κατά τη γνώμη μου, το αναγκαίο κύρος της…» έγραψε χαρακτηριστικά στην επιστολή ο κ. Φαίδων Στράτος.
«Δεν νομίζω ότι έκανα κριτική προς τον Πρωθυπουργό, έκανα κριτική για τον τρόπο που έγινε αυτή η τελετή, η οποία κάπως ήταν αντίθετη με οτιδήποτε γινόταν έως τώρα και είχε και κάποια βιασύνη αν θέλετε στο πώς έγινε, επομένως νομίζω ότι δεν εκπλήρωσε τον σκοπό της διότι μια τέτοια ορκωμοσία και τελετή είναι ένα πολύ σοβαρό θ��μα» εξηγεί ο κ. Στράτος στην εκπομπή “Mία”.
O ίδιος σχολίασε όμως και τη στάση του Αντώνη Σαμαρά στον τρόπο παράδοσης του πρωθυπουργικού γραφείου. «Από την άλλη πλευρά, υπήρξε απαράδεκτη η άρνηση του κ. Σαμαρά να παραδώσει αυτοπροσώπως, κατά τα ειωθότα, τα γραφεία του πρωθυπουργού στον αντικαταστάτη του. Ο ελληνικός λαός πιστεύω ότι περιμένει μια ουσιαστική αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας και όχι την κατάργηση του σεβασμού προς τους θεσμούς και τους αντιπάλους» έγραψε στην επιστολή.
Ο κ. Φαίδων Στράτος εξηγεί: «Νομίζω ότι η κίνηση αυτή του κ.Σαμαρά καταδικάστηκε από όλους νομίζω, από όλες τις πλευρές. Ήταν ατυχής κίνηση αυτή, τώρα αν έγινε όπως ειπώθηκε, δεν έγιναν έτσι τα πράγματα ή ότι υπήρχε κάποια διαστρέβλωση, αυτό δεν το ξέρουμε. Το αποτέλεσμα όμως είναι αυτό, ότι έκανε πολύ κακή εντύπωση αυτό το πράγμα, ήταν λάθος αυτό, πώς να το κάνουμε».
Ακόμη, ο ίδιος, ο οποίος είχε αρθρογραφήσει στο παρελθόν διαφωνόντας με τη μονομερή καταγγελία του μνημονίου, αναφέρει: «Από ότι διαφαίνεται ας πούμε και από την αρχή δηλώθηκε από την κυβέρνηση, δεν θα προχωρήσουν σε μια συγκρουσιακή πολιτική, κι αυτό νομίζω ότι είναι θετικό. Είναι ασφαλώς θετικό γιατί αυτό ήταν εκείνο που ας πούμε υπήρχε κάποιος φόβος γενικότερα, και λόγω του προεκλογικού κλίματος είχε δημιουργηθεί μια τέτοια εικόνα αλλά αυτή η εικόνα τώρα προσαρμόζεται στις συνθήκες και στη ρεαλι��τική ας πούμε αντιμετώπιση των πραγμάτων. Και νομίζω ότι είναι θετικό».
Όσο για τις κινήσεις που κάνει τώρα ο γαμπρός του, Γιάνης Βαρουφάκης, ο κ.Φαίδων Στράτος απαντά: «Νομίζω ότι σε αυτό είναι πολύ νωρίς ακόμα να δώσω μια άποψη, νομίζω ότι με αυτά που είπα πριν ακριβώς υπαινίσσομαι ότι είναι σωστή η γραμμή αυτή η οποία έχει. Μοιάζει να εφαρμόζεται. Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή μπορώ να πω περισσότερα, είναι ακόμη στην αρχή των συζητήσεων και οι επαφές οι οποίες έχουν ανακοινωθεί είναι σωστές και από την πλευρά του κ.Βαρουφάκη και από την πλευρά του Πρωθυπουργού, διότι χωρίς επαφές και σοβαρές συζητήσεις και καλόπιστες συζητήσεις δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Υπό την έννοια αυτή βεβαίως είναι σωστές οι κινήσεις».
Όσο για το αν ο ίδιος κάνει κριτική στον γαμπρό του, απαντά: «Έχουμε κάνει συζητήσεις, βεβαίως ο καθένας λέει τις απόψεις του, δεν σημαίνει ότι πρέπει πάντα να συμφωνεί κανείς. Εγώ είχα υπηρετήσει έναν άλλο χώρο και είναι φυσικό να υπάρχουν διαφορές αντιλήψεων. Αλλά ακόμα και σε πράγματα που έχουμε μιλήσει μαζί και είχε κάποιες απόψεις, βλέπω ότι τώρα υπάρχει μια προσαρμογή και αυτό με ευχαριστεί. Η πολιτική πρέπει να είναι ρεαλιστική, οι ιδεολογίες δεν έχουν πια νόημα στην εποχή μας […]».
Τέλος, ο πεθερός του Υπουργού Οικονομικών σε ερώτηση για το αν ο γαμπρός του είναι το κατάλληλο πρόσωπο γι’ αυτή τη θέση απαντά: «Ο κατάλληλος εί��αι γιατί έχει τις γνώσεις αφενός, αδιαμφισβήτητα και έχει και τις επαφές, τις οποίες είχε και προηγουμένως, δηλαδή δεν πηγαίνεις σε ένα ξένο τοπίο. Είναι ένα τοπίο το οποίο και επαγγελματικά και πολιτικά είχε συνεργασίες […]»
Δείτε στο βίντεο τη συνέντευξη του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top