Ταινία μικρού μήκους από φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου για τον εθισμό στο τζόγο

Μέσα σε λίγες ημέρες είχε περισσότερα από 5000 «χτυπήματα»

​Μέσα σε περίπου έξι λεπτά, φοιτητές του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών θέλησαν να στείλουν το μήνυμα τους για τον εθισμό στον τζόγο δημιουργώντας μια ταινία μικρού μήκους.

Η τανία μέσα σε λίγες ημέρες είχε περισσότερα από 5000 «χτυπήματα» στο Υoutube, αλλά και αναρτήσεις σε σαράντα διαφορετικές ιστοσελίδες.

Η παρέμβαση αυτή, όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο, έγινε υπό την επίβλεψη της επίκουρης καθηγήτριας κυρίας Ολίβιας Κυριακίδου, στα πλαίσια του μαθήματος «Οργανωσιακή Ψυχολογία», ενώ αποτελεί έργο των φοιτητών Γεώργιου Βενέρη, Αναστάσιου Γεωργακόπουλο, Ελευθέριου Καλογρίδη, Μάριου Κονσολάκη και Ιοκάστης Κουτσάφτη του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Στόχος της ταινίας είναι να κινητοποιήσει νέα άτομα ηλικίας 16-24 να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο που ελλοχεύει πίσω από μια φαινομενικά παροδική συμπεριφορά, καθώς το φαινόμενο του εθισμού στα τυχερά παιχνίδια αποκτά δραματικές διαστάσεις σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Οι φοιτητές προσέγγισαν το θέμα αρχικά μέσα από την μελέτη της σχετικής βιβλιογραφίας, που αναλύει το επιστημονικό υπόβαθρο του εθισμού προκειμένου να εντοπιστούν οι αιτίες του.

Στη συνέχεια, ήρθαν σε επαφή με κέντρα θεραπείας εξαρτημένων ατόμων για ενημέρωση από ειδικούς ψυχολόγους και κριτική αξιολόγηση της παρέμβασής τους. Τέλος λειτούργησαν ως ομάδα παραγωγής ταινιών φτιάχνοντας ένα σενάριο κάνοντας γυρίσματα και μοντάζ. Στη ταινία όπως, αναφέρουν οι φοιτητές του Ιδρύματος βοήθησε και ο ηθοποιός κ.Θανάσης Ευθυμιάδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top