Κανονικά θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα στις 28 Δεκεμβρίου

Αισιοδοξία για έγκαιρη ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή

​Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, ΚΑΝΟΝΙΚΑ αναμένεται να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, στις 28 Δεκεμβρίου, καθώς έχει περιληφθεί σχετική τροποποίηση νόμου, στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης στη Βουλή.

Η τροποποίηση αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή το αργότερο μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2014, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Να σημειώσουμε επίσης, πως ανοικτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου και πιθανότατα και την τελευταία Κυριακή του έτους 28 Δεκεμβρίου, από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. σε όλη την επικράτεια.

«Εάν υπάρχει μία Κυριακή που θα έπρεπε να είναι η μία και η πρώτη των επτά θεσμοθετημένων είναι η τελευταία Κυριακή του χρόνου, η οποία παραδοσιακά ίσχυε από το 1966 μέχρι πέρυσι, που έκαναν τη λειτουργία της αγοράς "μαντάρα". Εάν υπάρχει μία Κυριακή ��ου δεν είναι σημείο αμφισβήτησης με το υπουργείο Ανάπτυξης και αντιπαράθεσης μεταξύ εμπόρων και εμποροϋπαλλήλων είναι η τελευταία Κυριακή του χρόνου και αν υπάρχει μία Κυριακή που όλοι οι έμποροι θέλουμε όλα τα καταστήματα ανοικτά σε μια εορταστική αγορά είναι η τελευταία Κυριακή του χρόνου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, προσθέτοντας πως σχετικό αίτημα για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του έτους είχε υποβληθεί και πέρυσι από την ΕΣΕΕ, όμως τελικά δεν ικανοποιήθηκε, με το επιχείρημα ότι δεν υπήρχε επαρκής χρόνος για την αλλαγή στη νομοθεσία, η οποία προϋποθέτει νόμο και όχι απλώς υπουργική απόφαση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top