ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ οι Σύριο�� πρόσφυγες από το Σύνταγμα

Μεταφέρθηκαν σε κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων

ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ οι Σύριοι πρόσφυγες από το Σύνταγμα

Το μεσημέρι της Παρασκευής δυο λεωφορεία του δήμου Αθηναίων μετέβησαν για να μεταφέρουν τους Σύριους πρόσφυγες σε ίδρυμα για αστέγους στα Πατήσια και στη στέγη κακοποιημένων οικογενειών. Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης απευθύνει πρόσκληση προς τους άλλους δημάρχους της Αττικής να συμμετάσχουν στο στεγαστικό πρόβλημα των Σύριων προσφύγων.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής είχε προηγηθεί συνάντηση στο δημαρχείο της Αθήνας με αντιπροσωπεία των Σύριων προσφύγων, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου και ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Βαρελάς, και αποφασίσθηκε ο δήμος Αθηναίων να παράσχει άμεσα 20 δωμάτια σε κοινωνικές δομές του, προκειμένου να μεταφερθεί ισάριθμος αριθμός οικογενειών.

Εκ μέρους των προσφύγων, μετά τη συνάντηση, ο Μοχάμετ Χασέν ευχαρίστησε το δήμαρχο Αθηναίων για την προσφορά στέγης και για την πρωτοβουλία του να κινητοποιήσει τους υπόλοιπους συναδέλφους του δημάρχους. Συγχρόνως, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που έχουν ενδιαφερθεί για τους πρόσφυγες και για τη συμπαράστασή τους. Τέλος, εξέφρασε την προσδοκία ότι θα αυξηθεί πέραν των 10 ημερησίως, ο αριθμός των αιτήσεων για πολιτικό άσυλο που θα υποβάλλονται και θα ελέγχονται με ταχύρρυθμες διαδικασίες.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία των Σύριων προσφύγων είχε συναντηθεί με τον Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελο Συρίγο. Στη συνάντηση είχε παραβρεθεί και η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου. Οι Σύριοι παρέδωσαν στον κ. Συρίγο κατάλογο με 603 ονόματα προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Ο κ. Συρίγος χαρακτήρισε τον κατάλογο μια “πολύ θετική κίνηση” την οποία “περίμενε πολλές ημέρες “ και ζήτησε από τους πρόσφυγες να αποχωρήσουν από την πλατεία, καθώς είναι εκτεθειμένη στο κρύο και τις βροχές. Ζήτησε να ετοιμάσουν άμεσαλίστα με τα άτομα που χρήζουν ιατρικής βοήθειας και τις οικογένειες με ανήλικα, ώστε να μεταφερθούν πρώτοι και ενημέρωσε τους πρόσφυγες ότι υπάρχουν διαθέσιμα για τη στέγασή τους ιδιωτικά ξενοδοχεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top