Έρευνα Star: Χωματερή δίπλα στο νοσοκομείο Πύργου

Κίνδυνος για την υγεία ασθενών και εργαζομένων

Έρευνα Star: Χωματερή δίπλα στο νοσοκομείο Πύργου

​Στα χαρτιά η Ελλάδα έχει κλείσει στην Πελοπόννησο το 80% των χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) για να γλυτώσει τα πρόστιμα της Ευρωπ��ϊκής Επιτροπής. Αλλά που πάνε τα σκουπίδια αυτών των χώρων στην Πελοπόννησο, που υπάρχουν μόλις 3 ΧΥΤΑ εκ των οποίων λειτουργούν οι 2; Απλά οι ΧΑΔΑ μετονομάζονται ή μεταβαπτίζονται όπως γίνεται πίσω από το νοσοκομείο του Πύργου. Εκεί βρίσκεται ο σταθμός μεταφόρτωσης των σκουπιδιών της πόλης.

Πίσω από το νοσοκομείο, σε πολλά σημεία μέσα στην πόλη αλλά και εκεί που έχουν εναποτεθεί παλιότερα σκουπίδια συγκεντρωμένα σύμμεικτα σε νάιλον, όλα λίγο πολύ μοιάζουν με τους ΧΑΔΑ που κλείσαμε σε νέα έκδοση.

Το 2013 οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος επιθεωρούν τη θέση Λίμνες στην οποία ο δήμος Πύργου χώνει προσωρινά σκουπίδια και αυτά του νοσοκομείου του Πύργου, σαν να πρόκειται να θάψει σε παλιό ΧΑΔΑ. Βρίσκονται 18 βαρέα μέταλλα στο νερό του Αλφειού, 150 μέτρα από την χωματερή, με ποσοστά υπέρβασης των ευρωπαϊκών ορίων από 9 έως 477%!!

Μάλιστα ακόμα και αν επιβληθούν πρόστιμα όπως αποκαλύπτει ο εκλεγμένος περιφερειαρχης Δυτικής Ελλάδας υπεύθυνος για τον Πύργο κ Απόστολος Κατσιφάρας οι δήμοι πιθανότατα δεν θα εντυπωσιασθούν διότι δεν θα τα πληρώσουν.

«Υπάρχει μια διαδικασία μετά άκρως γραφειοκρατική. Βάζεις το πρόστιμο, αυτό θα γίνει ένσταση, θα πας στα διοικητικά δικαστήρια. Με τους ρυθμούς που λειτουργεί η δικαιοσύνη και δεν είναι ευθύνη προσωπικά των δικαστών είναι μια παθογένεια. Πας σε έναν άλλο θεσμό σε ένα θεσμό κατά βάση δημοκρατίας και δικαιοσύνης, η όποια απόφαση θα βγει μετά από 5-6 χρόνια.» σημειώνει στην κάμερα ο Απόστολος Κατσιφάρας , περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Το σημερινό πρόστιμο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι υψηλό αλλά πιθανά δεν θα είναι το τελευταίο εις βάρος της χώρας μας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top