ΔΕΙΤΕ: ο Έλληνας που σκοτώθηκε στην Ουκρανία-Έκανε ντοκιμαντέρ κατά του φασισμού

Βίντεο και φώτο

ΔΕΙΤΕ: ο Έλληνας που σκοτώθηκε στην Ουκρανία-Έκανε ντοκιμαντέρ κατά του φασισμού

​Στις 18 Νοεμβρίου φέρεται να σκοτώθηκε ο Έλληνας με ρίζες από την Ανατολική Ουκρανία από βροχή πυρών ένοπλων ουκρανικών ομάδων.

Ο 49χρονος άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο Αθανάσιος Κοσσέ και είναι γέννημα - θρέμμα της περιοχής από την Πολίχνη Ραζντόλνογι.

kosse1.jpg
Έφυγε από εκεί πριν από 20 χρόνια για την Ελλάδα, και ζούσε στην Καλλιθέα με τη σύζυγό του και τον γιο του Πέτρο. Τον περασμένο Μάιο, ο Θανάσης, όπως τον φώναζαν οι φίλοι, επέστρεψε στο Ντονιέτσκ, προκειμένου να επισκεφθεί τη μητέρα του.

Είδε την καταστροφή και τον όλεθρο που σκόρπιζαν τα εθνικιστικά, νεοναζιστικά στοιχεία, και αποφάσισε να μείνει εκεί να βοηθήσει τη γριά μητέρα του, αλλά και για να «στρατευθεί» με τους μαχητές για τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, φωτογράφιζε καθημερινά τι συνέβαινε στην περιοχή και συγκέντρωνε υλικό για να κάνει ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Η λευκή βίβλος του φασισμού στην Ουκρανία».

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, δημοσιεύεται και μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει μέσω Skype ο Κοσσέ πριν από μερικούς μήνες. Στον Δημήτρη Λιάτσο, τον δημοσιογράφο που του είχε πάρει τη συνέντευξη έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη του η φράση: «Σας ευχαριστώ που ασχολείστε με τα δικά μας προβλήματα στον Ντονμπάς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top