ΦΩΤΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Τανκς στο πολ��τεχνείο, τουρίστες στη πισίνα του Χίλτον!

Αθέατες εικόνες είδαν το φως της δημοσιότητας!

Τι κι αν το πρωί της 21ης Απριλίου του 67’, τανκς προελαύνανε στο Καλλιμάρμαρο και ο εσωτερικός αναβρασμός είχε κατακλίσει την Αθήνα; Τουρίστες-πιθανότατα επιχειρηματίες- λιάζονταν στη πισίνα του Χίλτον, υπό το άγρυπνο βλέμμα στρατιώτη, αδιαφορώντας για τα όσα εξελίσσονταν γύρω τους!

ΞΗΥΜΞΗΥΜ.jpg
Η φωτογραφία που τους απεικονίζει να χαλαρώνουν στη ταράτσα του κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, είναι μια από τις –σπανίως- έγχρωμες που έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό “life”. Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο το μαρτύρησε ένα άλλο καρέ, τραβηγμένο από το μπαλκόνι της οικογένειας Μητσοτάκη στην οδό Αραβαντινού.

Αυτά και άλλα πολλά στοιχεία αναδύονται μέσα από τις εικόνες της έκθεσης με τίτλο: «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών», που αναμένεται να παρουσιαστεί την Τετάρτη, από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

ΗΞΜΥΘΜΥ.jpg
Αθέατα έγγραφα, φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων από την «Σκοτεινή Επταετία» (1967-1974) έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με σκοπό να μας επιτρέψουν να δούμε την ιστορία από κοντά μέσα από σπάνιο υλικό.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top