Καραούλι για τις μπόρες - πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες!

Εξασθενημένο το κύμα κακοκαιρίας αλλά οι κάτοικοι επί ποδός

Καραούλι για τις μπόρες - πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες!

​Μέχρι και ξάγρυπνοι έμειναν κάτοικοι της Αττικής υπό τον φόβο για πλημμύρες, ωστόσο, το κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία έφθασε στη χώρα μας εξασθενημένο, με τις καταιγίδες να είναι μικρής διάρκειας και χωρίς να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα.

Φύλαγαν… τσίλιες για την βροχή

Σε Περιστέρι, Ίλιον και Νίκαια οι κάτοικοι δεν έκλεισαν μάτι το βράδυ της Παρασκευής και, φοβούμενοι ότι θα ξαναζήσουν τον εφιάλτη της πλημμύρας, έφτιαξαν αυτοσχέδια αναχώματα.

Παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για ακραία καιρικά φαινόμενα, οι καταιγίδες «χτύπησαν» εξασθενημένες.

Μοναδικά «παρατράγουδα»;
Ο εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη στην Αμφίκλεια, το αλαλούμ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης όταν νταλίκα «δίπλωσε» στη Σίνδο και οι πλημμυρισμένοι δρόμοι και χωράφια στη Βέροια.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε λίγες κλήσεις και κυρίως στα νότια προάστια της Αθήνας, ωστόσο, οι άνδρες της βρίσκονται σε επιφυλακή.

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Οι καταιγίδες, πάντως, συνεχίζουν το πέρασμά τους από την χώρα μας. Tα φαινόμενα θα συνεχιστούν το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή, οπότε και, σταδιακά, θα περιοριστούν στα ανατολικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι εντονότερες βροχές και καταιγίδες ς θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Σαμοθράκη, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, την Ικαρία, τη Σάμο, την Κω, την Ρόδο, την Κάλυμνο, το Καστελόριζο, την Κάρπαθο και την Κάσο.

Νεφώσεις και τοπικές βροχές θα έχουμε σε όλες τις περιοχές της χώρας, ωστόσο, από το μεσημέρι της Κυριακής θα υπάρξει βελτίωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 5 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά από 12 έως 14 β��θμούς και στα νησιά από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top