Η σημασία της ενημέρωσης και της προετοιμασίας των παιδιών για ευαίσθητα κοινωνικά θέματα

7/11: Ημέρα Αφιερωμένη στον Εθελοντισμό για την Αιμοδοσία και το Μυελό των Οστών

Ημέρα Αφιερωμένη στον Εθελοντισμό για την Αιμοδοσία και το Μυελό των Οστών, έχει θεσπιστεί η 7η Νοεμβρίου. Το μήνυμα του εορτασμού μετέφεραν η πρόεδρος του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και ο Υπουργός Παιδείας Αν��ρέας Λοβέρδος.

«Και οι δυο μας γνωρίζουμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου. Πιστεύω απόλυτα πόσο μπορούν να εναρμονιστούν η παιδεία και η υγεία» σημείωσε η κυρία Βαρδινογιάννη.

«Εμείς έχουμε ταξινομήσει τη σκέψη μας ως εξής: Πληροφόρηση- γνώση- εκπαίδευση- μόρφωση-παιδεία. Επιθυμητό αποτέλεσμα ενός συστήματος είναι φτάσει στο τελευταίο του σκαλί.» ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Τόσο η κυρία Βαρδινογιάννη όσο και ο κύριος Λοβέρδος αναφέρθηκαν στη σημασία της ενημέρωσης αλλά και της σωστής προετοιμασίας των παιδιών για ευαίσθητα κοινωνικά ζ��τήματα.

«Αν θέλεις να προσφέρεις, μετράει πολύ γιατί ευαισθητοποιείς και άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο. Όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε στα πλαίσια αυτά για την παιδεία, όπως είπατε η παιδεία είναι το πιο σημαντικό σε έναν λαό και όσοι μπορούμε, όλοι μαζί και όπως μπορεί ο καθένας μας ξεχωριστά, μπορεί να προσφέρει κάτι.» τόνισε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η θέσπιση της σημερινής ημέρας έχει ως σκοπό να δημιουργήσει μια γενιά ευαισθητοποιημένων πολιτών μέσα στα σχολεία και να ενισχύσει τις προσπάθειες του συλλόγου όραμα Ελπίδας και της Τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στις ενημερωτικές δράσεις του κοινωνικού σχολείου με εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα της διατροφής, της πρόληψης χρήσης ουσιών, της βίας, του ρατσισμού και της σεξουαλικής αγωγής.

Η 7η Νοεμβρίου, η Ημέρα Αφιερωμένη στον Εθελοντισμό για την Αιμοδοσία και τη δωρεά Μυελού των Οστών είναι αφιερωμένη στο όραμα της Ελπίδας. Στο όραμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, αλλά ταυτόχρονα και στο Όραμα για έναν καλύτερο κόσμο αλληλεγγύης και κατανόησης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top