Με σακιά από άμμο και λαμαρίνες στις πόρτες οχυρώνουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι στη Δυτ.Αττική

Σε ετοιμότητα για το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να ξεσπάσει το βράδυ

Με σακιά από άμμο και λαμαρίνες στις πόρτες οχυρώνουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι στη Δυτ.Αττική

​Mε τον φόβο της επερχόμενης κακοκαιρίας οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες οχύρωναν από το πρωί τα σπίτια τους σε μια προσπάθεια όπως λένε οι ίδιοι να σώσουν ότι μπορούν.

Η μάχη με τις πλημμύρες για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής πλησιάζει και τα μοναδικά όπλα τους, όπως λένε οι ίδιοι, είναι να στήσουν αναχώματα για να μην ζήσουν την ίδια κόλαση.

«Φτιάχνω μια πόρτα στεγανή. Θα χτίσουμε τειχάκια δίπλα γιατί απόψε θα έχει πάλι βροχή. Ξανά το ίδιο» δηλώνει ένας κάτοικος, ενώ ένας άλλος εγκαταλείπει το σπίτι του για να μην τον βρει η βροχή και δεν ξέρει από πού να φύγει!

Από νωρίς το πρωί με κάθε τρόπο, με σακιά, με λαμαρίνες ακόμη και σηκώνοντας ολόκληρους τοίχους προσπαθούν να προλάβουν το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας.

Παρά τις επανειλημμένες συσκέψεις που έχουν γί��ει και τις 900.000 χιλιάδες ευρώ που έχουν ήδη εκταμιευτεί για αποζημιώσεις, ελάχιστα έργα έχουν γίνει όλες αυτές τις ημέρες και οι κάτοικοι όπως βλέπετε και στην οδό Φιλιππιάδος στο Περιστέρι παίρνουν μόνοι τους τα μέτρα.

Η Ρένα Δούρου πήγε στις 4 μ.μ στο Καματερό για να ελέγξει η ίδια τα έργα της αντιπλημμυρικής παρέμβασης.

Τα παράπονα πολλά από τους πλημμυροπαθείς που πιστεύουν ότι όσον αφορά στο θέμα των αντιπλλημυρικών έργων υπάρχει καθυστέρηση.

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top