Ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων για την επίθεση στο γραφείο του Χρυσοχοΐδη

Πέντε χρόνια μετά κινήθηκε η δικογραφία

Ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων για την επίθεση στο γραφείο του Χρυσοχοΐδη

​Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν πέντε χρόνια μετά την τοποθέτηση βόμβας σε προεκλογικό γραφείο του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την οργάνωση «ΛΑΪΚΗ ΘΕΛΗΣΗ», η δικογραφία επιτέλους κινήθηκε.

Μάλιστα, ενώ η επίθεση αυτή έγινε τον Φεβρουάριο του 2010 , τον Ιούνιο του ίδιου έτους δολοφονήθηκε από έκρηξη βόμβας στο γραφείο του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο 52χρονος υπασπιστής του Γιώργος Βασιλάκης.

Η δικογραφία της πρώτης περίπτωσης έφτασε πριν από λίγες μέρες στην εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία άσκησε ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων σε βάρος αγνώστων δραστών, μελών τρομοκρατικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας Ροζαλία Λάλλη άσκησε ποινική δίωξη για:

  • Τρομοκρατικές πράξεις υπό συνθήκες που είναι δυνατό να βλάψουν σοβαρά τη χώρα, να εκφοβίσουν τον πληθυσμό και να βλάψουν σοβαρά τις συνταγματικές και πολιτικές δομές της χώρας, από κοινού τελεσθείσες.
  • κατασκευή, κατοχή και μεταφορά, από κοινού, εκρηκτικού μηχανισμού, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο
  • απόπειρα έκρηξης με χρήση εκρηκτικού μηχανισμού, από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού τελεσθείσα.��

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στις 17 Φεβρουαρίου του 2010 στο πολιτικό γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη και δέκα ημέρες αργότερα η οργάνωση «ΛΑΪΚΗ ΘΕΛΗΣΗ» με προκήρυξη της ανέλαβε την ευθύνη της ενέργειας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top