Ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων για την επίθεση στο γραφείο του Χρυσοχοΐδη

Πέντε χρόνια μετά κινήθηκε η δικογραφία

​Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν πέντε χρόνια μετά την τοποθέτηση βόμβας σε προεκλογικό γραφείο του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την οργάνωση «ΛΑΪΚΗ ΘΕΛΗΣΗ», η δικογραφία επιτέλους κινήθηκε.

Μάλιστα, ενώ η επίθεση αυτή έγινε τον Φεβρουάριο του 2010 , τον Ιούνιο του ίδιου έτους δολοφονήθηκε από έκρηξη βόμβας στο γραφείο του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο 52χρονος υπασπιστής του Γιώργος Βασιλάκης.

Η δικογραφία της πρώτης περίπτωσης έφτασε πριν από λίγες μέρες στην εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία άσκησε ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων σε βάρος αγνώστων δραστών, μελών τρομοκρατικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας Ροζαλία Λάλλη άσκησε ποινική δίωξη για:

  • Τρομοκρατικές πράξεις υπό συνθήκες που είναι δυνατό να βλάψουν σοβαρά τη χώρα, να εκφοβίσουν τον πληθυσμό και να βλάψουν σοβαρά τις συνταγματικές και πολιτικές δομές της χώρας, από κοινού τελεσθείσες.
  • κατασκευή, κατοχή και μεταφορά, από κοινού, εκρηκτικού μηχανισμού, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο
  • απόπειρα έκρηξης με χρήση εκρηκτικού μηχανισμού, από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού τελεσθείσα.��

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στις 17 Φεβρουαρίου του 2010 στο πολιτικό γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη και δέκα ημέρες αργότερα η οργάνωση «ΛΑΪΚΗ ΘΕΛΗΣΗ» με προκήρυξη της ανέλαβε την ευθύνη της ενέργειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top