Ρόδος: Περιπλέκεται η υπόθεση της δολοφονίας της γιαγιάς από τα εγγόνια της!

Οι απολογίες και τα νέα στοιχεία την συσκοτίζουν

​Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την δολοφονία της 69χρονης στη Ρόδο από τα ίδια της εγγόνια, τα οποία την σκότωσαν για να της πάρουν μια τηλεόραση!

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν την Πέμπτη, οι δυο άνθρωποι που αγόρασαν την εν λόγω τηλεόραση και ήταν κατηγορούμενοι για την αγορά και για τη μεσολάβηση στην αγορά, έναντι 150 ευρώ, της τηλεόρασης που αφαιρέθηκε από το σπίτι της 69χρονης χήρας Ουρανίας Γερόλυμου του Ευαγγέλου, η οποία δολοφονήθηκε την 3η Νοεμβρίου 2014 στο σπίτι της από τα δύο εγγόνια της και συγκεκριμένα από την 29χρονη Α. Β. του Μ. και τον 26χρονο Κ. Μ. του Τ..

Οι δύο κατηγορούμενοι, επανέλαβαν ουσιαστικά τους προανακριτικούς τους ισχυρισμούς ότι δεν γνώριζαν ότι η τηλεόραση ήταν προϊόν κλοπής!

Σήμερα θα απολογηθούν ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας, οι φερόμενοι ως φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος και όπως όλα δείχνουν, ο χρόνος που μεσολάβησε δεν στάθηκε ικανός για να ολοκληρωθούν εργαστηριακές εξετάσεις σε γενετικό υλικό και αποτυπώματα που θα διαφώτιζαν ορισμένες πτυχές του εγκλήματος.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έ��ει και το γεγονός ότι ο γιός του θύματος κ. Λευτέρης Γερόλυμος, πήγε εσπευσμένα στο νησί από τη Φινλανδία.

Φανερά αναστατωμένος τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με εγκλήματα, που διέπραξαν οι κατηγορούμενοι.

Η εγγονή της 69χρονης, ηλικίας 29 ετών, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και να έχει λάβει φαρμακευτική αγωγή στο παρελθόν, τελούσε υπό την επίβλεψη και την φροντίδα του θύματος.

Φέρεται να ήταν συγκεκριμένα εκείνη, που συνέδραμε με την μικρή της σύνταξη στα έξοδα της διαβίωσής της.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 29χρονη είχε κατορθώσει παρά τις δυσχέρειες στην οικογενειακή της διαβίωση και την εμπλοκή της μητέρας της με το νόμο σε υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών να εισαχθεί στη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η μητέρα της φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να διέμενε μαζί της και να την συνέδραμε στα έξοδα των σπουδών της με αποτέλεσμα να μην δώσει το παρών στο αστυνομικό τμήμα της Ρόδου και να παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που της είχαν επιβληθεί, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές της Θήβας.

Η κατάσταση της υγείας της μητέρας της, λόγω της α��ωγής που λαμβάνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι εξαιρετικά άσχημη και άτομα που τη�� γνωρίζουν θεωρούν ότι έχει πλέον ιδρυματοποιηθεί.

Ο 26χρονος εγγονός από την άλλη είχε στο παρελθόν απασχολήσει την αστυνομία σε υπόθεση καλλιέργειας προς ιδίαν χρήση κάνναβης. Είναι γνώριμος στις αρχές και για υποθέσεις μικροκλοπών. Κατά μια πληροφορία μετά την πώληση της τηλεόρασης είχε μεταβεί, την 4η Νοεμβρίου 2014, σε μια λέσχη, όπου απασχολούνταν περιστασιακά και ξενυχτούσε, παίζοντας πόκα.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος κατέθεσε ότι την ημέρα του φόνου και πριν την μετάβαση του στη λέσχη έπαιζε με την αδελφή του και την κοπέλα του στο σπίτι της αδελφής του σε απόσταση αναπνοής από τον τόπο του εγκλήματος, μπιρίμπα.

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ;

Θυμίζουμε ότι η προανάκριση για την υπόθεση ήταν επεισοδιακή. Τα δύο αδέλφια δίνουν δύο διαφορετικές εκδοχές για το έγκλημα και ο ένας ρίχνει στον άλλο την ευθύνη.

Η εγγονή αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία και την αφαίρεση της τηλεόρασης, αρνείται ότι γνώριζε ότι ο αδελφός της είχε καταφέρει το μοιραίο χτύπημα στην γιαγιά της.

Ο εγγονός από την άλλη, αφού αρχικώς είχε αναλάβει προανακρινόμενος, προφορικά, την ευθύνη, στην πορεία και συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης, κατέθεσε ότι η αδελφή του τέλεσε το έγκλημα, περιορίζοντας τον δικό του ρόλο στην πώληση της τηλεόρασης, από το διαμέρισμα της γιαγιάς του, σε φίλο του.

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι η αδελφή του τον είχε ενημερώσει ότι η γιαγιά τους ήταν λιπόθυμη και ότι ο ίδιος δεν μπήκε στο διαμέρισμα.

ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ στην έρευνα

Χθες όμως το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε κατάθεση από αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που δίνει μια νέα διάσταση στην έρευνα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αστυνομικός, η εγγονή που ενημέρωσε την αστυνομία ότι η γιαγιά της ήταν νεκρή στο σπίτι της, είπε στους αστυνομικούς όταν μετέβησαν στο σημείο, ότι την είχε αναζητήσει και επειδή δεν ανταποκρινόταν στο κάλεσμά της εισήλθε στο σπίτι της από ανοικτό παράθυρο της κουζίνας.

5009_n.jpg
Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης του φόνου εισήλθε από παράθυρο του δωματίου που παραβίασε με σιδερόβεργα και εξήλθε με την τηλεόραση από το ανοικτό παράθυρο της κουζίνας.

Η εγγονή είχε ενημερώσει ότι το ίδιο βράδυ δεν άκουσε ούτε είδε τίποτε και ότι είχε δει τη γιαγιά της για τελευταία φορά το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου 2014.

Από την έρευνα των αστυνομικών, πέραν των άλλων, βρέθηκαν κάτω από καναπέ στον τόπο του εγκλήματος δύο αποτσίγαρα. O μάρτυρας αστυνομικός διαπίστωσε στην πορεία ότι ο εγγονός κάπνιζε τσιγάρα της ίδιας μάρκας.

IMG_8354.jpg
Εντύπωση έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς το γεγονός ότι ο χώρος της κουζίνας και το υπόλοιπο σπίτι ήταν καθαρά, ενώ κοντά στο πλυντήριο υπήρχαν ρούχα που είχαν πλυθεί πρόσφατα.

IMG_8356.jpg
Στην στοίβα των ρούχων βρέθηκαν μακριές μαύρες τρίχες που εξετάζεται αν προέρχονται από την εγγονή.

IMG_8358.jpg
Στη λεκάνη της τουαλέτας, βρέθηκαν κηλίδες που εξετάζεται αν πρόκειται για αίμα και η προέλευση αυτού.

IMG_8360.jpg
Οι αστυνομικοί θεωρούν μάλιστα ότι η τηλεόραση αφαιρέθηκε προσεκτικά από το τραπεζάκι που ήταν τοποθετημένη, ενώ ο χώρος ήταν καθαρός.

IMG_8363.jpg
Επιπλέον, στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένα γοβάκι και το ζευγάρι του βρέθηκε στην οικία της εγγονής μαζί με ένα παντελόνι, που φέρεται να έχει στίγματα από αίμα.

IMG_8364.jpg
Ο ίδιος αστυνομικός αναφέρθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες και στο γεγονός ότι ο 26χρονος μετά την προσαγωγή του είχε αναλάβει την ευθύνη για το έγκλημα ενώ στην πορεία ανασκεύασε, ρίχνοντας την ευθύνη στην αδελφή του φοβούμενος, όπως είπε, ότι θα τον εγκατέλειπε εξαιτίας της εμπλοκής του αυτής με τη δικαιοσύνη η… σύντροφός του!!

IMG_8367.jpg
Οι απολογίες των κατηγορουμένων

Η εγγονή, όπως προαναφέρθηκε, αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το έγκλημα. Υποστηρίζει ότι πήγε να ανοίξει την πόρτα της οικίας της γιαγιάς της περί ώραν 08.30 της 3ης Νοεμβρίου 2014 είδε ότι ήταν κλειστή και στην πορεία διαπίστωσε ότι το παράθυρο της κουζίνας και του μπάνιου ήταν ανοικτά.

IMG_8371-744x558.jpg

Διαπίστωσε, όπως είπε, ότι η ντουλάπα της κατοικίας ήταν ανοικτή και ότι κάποιος είχε ψάξει το σπίτι, ενώ έλειπε και η τηλεόραση.

Βρήκε την γιαγιά της στο υπνοδωμάτιο ξαπλωμένη ανάσκελα, και να μην κουνιέται. Ήταν σκεπασμένη με μια κουβέρτα και στο πρόσωπό της υπήρχε ένα μαξιλάρι. Τότε, όπως είπε, ειδοποίησε την αστυνομία.

Την προηγούμενη μέρα και ώρα 21.00, όπως είπε, την είχε επισκεφθεί ο αδελφός της με τη σύντροφο του και έναν φίλο τους και κάθισαν στο σπίτι της και έπαιξαν μπιρίμπα.

IMG_8372.jpg
Ο αδελφός της αναχώρησε και επέστρεψε περί ώραν 02.00 τα ξημερώματα με τη σύντροφό του. Είπε ότι ο αδελφός της δεν επισκεπτόταν την γιαγιά της και υποστήριξε ότι δεν είχαν καλές σχέσεις διότι τον είχε υποψιαστεί μαζί με τον θείο του ότι ήταν ο δράστης προηγούμενης κλοπής ενός φορητού υπολογιστή και μιας τηλεόρασης.

Αναφέρθηκε εξάλλου σε έναν φίλο της, που επισκεπτόταν φιλικά την γιαγιά της και σε έναν αλλοδαπό που έκανε κηπουρικές εργασίες για λογαριασμό της.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι η γιαγιά της ήταν φτωχή και ζούσε με μια σύνταξη 500 ευρώ του ΙΚΑ.

Μετά την κατάθεση, που έδωσε ο αδελφός της σε βάρος της, επανέλαβε εκ νέου τους ως άνω ισχυρισμούς της, αρνούμενη οποιαδήποτε σχέση με το έγκλημα.

Πιθανολόγησε ότι ο αδελφός της αφαίρεσε και πώλησε την τηλεόραση λέγοντας ότι δεν είδε τον αδελφό της όταν πήγε για τρίτη φορά στο σπίτι, τα ξημερώματα της 4ης Νοεμβρίου 2014.

Ο αδελφός από την άλλη υποστηρίζει ότι πήγε στο σπίτι της αδελφής του περί ώραν 21.00 για να δανειστεί το μηχανάκι της. Ισχυρίζεται ότι συμπεριφερόταν περίεργα και ότι του έλεγε ότι δεν είχε λεφτά, ότι δεν την συνέδραμε η γιαγιά τους και ότι του υπέδειξε ένα σημείο σε παρακείμενο χωράφι στο οποίο είχε κρύψει κάτω από μια λαμαρίνα την τηλεόραση.

Ακόμα είπε ότι του εκμυστηρεύτηκε ότι είχε ανοίξει το παράθυρο με σίδερο και ότι όταν μπήκε στο σπίτι η γιαγιά τους ξύπνησε και πήγε να ανοίξει το φώς. Τότε όπως υποστηρίζει, η ��δελφή του, του διηγήθηκε ότι την έσπρωξε και έπεσε και χτύπησε στο κάγκελο του κρεβατιού μένοντας λιπόθυμη.

IMG_8376.jpg
Μάλιστα του ζήτησε, όπως είπε, να μπει στο σπίτι και να πάρει το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, πράγμα, που όπως ισχυρίζεται, αρνήθηκε να κάνει. Τα ξημερώματα της ίδιας μέρας ισχυρίζεται ότι πληροφορήθηκε για το θάνατο της γιαγιάς του από τους αστυνομικούς, το ίδιο πρωί.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης των εγγονών παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Στ. Αλεξανδρής και Φώτης Ρωμαίος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top