Φονική καραμπόλα Εγνατίας -Σοκαρισμένοι οι μάρτυρες: «Ο κόσμος έκλαιγε. Μια χαοτική κατάσταση»

«Ζούμε επειδή ήμασταν στην αριστερή λωρίδα»

Φονική καραμπόλα Εγνατίας -Σοκαρισμένοι οι μάρτυρες: «Ο κόσμος έκλαιγε. Μια χαοτική κατάσταση»

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι περίπου 30 τραυματίστηκαν στη φονική καραμπόλα που έγινε χθες στην Εγνατία οδό, μετά από «τρελή» πορεία νταλίκας. Στο σημείο γίνονταν έργα, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να είναι ακινητοποιημένα αλλά και η σήμανση ελλιπής, όπως δηλώνουν οι αυτόπτες μάρτυρες. Ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας δεν κατάφερε να φρενάρει εγκαίρως, μετά από μπλοκάρισμα στα φρένα του με αποτέλεσμα να «θερίσει» δεκάδες αυτοκίνητα στο πέρασμα του, σπείροντας το θάνατο.

Οι άνθρωποι που ήταν εκεί στο τραγικό συμβάν μιλούν στην κάμερα.

«Καθόμουν εδώ ακριβώς, έξω. Αν καθόμουν λίγο πιο μπροστά θα με χτυπούσε το αυτοκίνητο. Ζούμε επειδή ήμασταν στην αριστερή λωρίδα» εξομολογείται οδηγός.

«Είδα από τον καθρέφτη να έρχεται η νταλίκα και να χτυπάει αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά. Η νταλίκα πήρε φωτιά κι ο κόσμος φώναζε κι έκλαιγε. Μια χαοτική κατάσταση» δηλώνει άλλος οδηγός που κατάφερε να σωθεί.

«Ο κόσμος ήταν σοκαρισμένος. Σκηνές που δεν μπορούμε να περιγράψουμε. Βρήκαμε νεκρούς ανθρώπους. Υπήρχαν οικογενειάρχες με τα παιδιά τους, καθισματάκια έξω στην άσφαλτο» παραδέχεται αυτόπτης μάρτυρας.

«Δεν υπήρχε σήμανση, γι’ αυτό έγινε αυτό. Ήταν δύο άτομα στα 50 μ. από το τελευταίο αυτοκίνητο, που λογικό είναι δεν σταματάει κανένας στα 50 μ.» επισημαίνει άλλος οδηγός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top