Σημαντική επιδείνωση του καιρού από σήμερα: Πού θα «χτυπήσουν» καταιγίδες και χαλάζι

Με βροχές, κρύο και θυελλώδεις ανέμους το επόμενο διήμερο-Πρώτη ανάρτηση: 26/09/2014 00:38

Σημαντική επιδείνωση του καιρού από σήμερα: Πού θα «χτυπήσουν» καταιγίδες και χαλάζι

​Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμε��α, Παρασκευή, ο καιρός, με ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας! Τα άσχημα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή αναμένεται βελτίωση.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα ηπειρωτικά και σταδιακά στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Ισχυρές καταιγίδες αλλά και χαλάζι αναμένονται στη βόρεια Ελλάδα, το βόρειο και βορειο-ανατολικό Αιγαίο και σε περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Αιγαίο ακόμα και τα 8 μποφόρ!

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 27 στην κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 24 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και από 16 έως 30 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Το Σάββατο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την Χαλκιδική, τα νησιά του Αιγαίου και, πιθανόν, την Αττική. Παράλληλα, θα καταλάβουμε και το κρύο του Φθινοπώρου, αφού η θερμοκρασία θα πέσει 10 βαθμούς!

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο θα παραμείνουν, ενώ βροχές, που θα εξασθενήσουν από το απόγευμα, θα πέσουν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την επιδείνωση του καιρού

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top