START UP: 28χρονος δημιούργησε την πρώτη στεγασμένη αγορά βιολογικών προϊόντων

Ένας νέος τόλμησε να πραγματοποιήσει το όνειρό του

START UP: 28χρονος δημιούργησε την πρώτη στεγασμένη αγορά βιολογικών προϊόντων

​Η έκρηξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα την τελευταία τριετία έχει απογειωθεί, ανοίγοντας νέους δρόμους για την αξιοποίηση της ελληνικής γης και του πρωτογενούς τομέα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δημήτρης που μόλις στα 28 του, δημιούργησε την πρώτη στεγασμένη αγορά βιολογικών προϊόντων στο Κρυονέρι. (farmersrepublic.gr)

«Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε μικρούς ιδιαίτερους παραγωγούς με φροντισμένα προϊόντα, να τους δώσουμε τη διέξοδο να πουλήσουν απευθείας τα προϊόντα στους καταναλωτές.» σημειώνει ο Δημήτρης.

Οι καταναλωτές που έρχονται εδώ δεν έχουν τη δυνατότητα μόνο να αγοράσουν τα βιολογικά τους αλλά ο σεφ που υπάρχει μπορεί να τους ετοιμάσει με τα ίδια υλικά έτοιμο σπιτικό φαγητό να το πάρουν μαζί τους.

«Ο παραγωγός ο ίδιος έρχεται και πουλάει απευθείας μόνος του με δική του ταμειακή τα προϊόντα σε τιμές που ορίζει ο ίδιος. Έχουμε διαφορές από 10 έως 40 % χαμηλότερες τιμές σε σχέση με άλλα σημεία πώλησης.» προσθέτει ο 28χρονος.

Η διαδρομή από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίηση της, είναι μεγάλη και σίγουρα δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Για τον Δημήτρη χρειάστηκαν περίπου δύο χρόνια για να πραγματοποιήσει την ιδέα του. Πρώτος σταθμός λοιπόν η γραφειοκρατία και το απαρχαιωμένο νομοθετικό πλαίσιο.

«Το επιχειρείν πάντα συνεπάγεται και προβλήματα. Στην Ελλάδα δυστυχώς, έχουμε αρκετά προβλήματα στην γραφειοκρατία, πολλές φορές υπάρχουν κενά νόμου που και να θέλει κάποιος να δώσει απαντήσεις δεν μπορεί.» αναφέρει ο ίδιος.

Δεύτερος σταθμός.. η χρηματοδότηση!

«Υπάρχει ενδιαφέρον υπάρχει μέλλον αλλά χρειάζεται υποστήριξη και σε κεφάλαιο! Για κάθε σταρτ απ δεν αρκεί μια καλή ιδέα, πρέπει να βρει και την υποστήριξη που χρειάζεται.» τονίζει ο Δημήτρης.

Πάντως παρά τις όποιες δυσκολίες και τα εμπόδια , ολοένα και περισσότεροι νέοι βγάζουν τις ιδέες τους από το συρτάρι και δεν διστάζουν να τις υλοποιήσουν, να καινοτομήσουν και να πετύχουν.


Eίσαι κι εσύ νέος επιχειρηματίας; Παρά τις δυσκολίες ,κατάφερες να υλοποιήσεις τις ιδέες σου και δημιούργησες τη δική σου Start up επιχείρηση; Σκέφτ��σαι να τολμήσεις αλλά δεν ξέρεις ποιοι και πώς μπορούν να σε στηρίξουν;

H τηλεόραση του STAR και το star.gr είναι εδώ για να στηρίξουν νέες και καινοτόμες πρωτοβουλίες.

Επικοινωνήστε μαζί μας …στο startup@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top