Τι να μα�� πουν τα γατάκια του Ρίο, στην Πάτρα δεν πτοούνται ούτε με βροχή, ούτε με κρύο(ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση-Λίγα τα ψωμιά του βασιλιά Καρνάβαλου

Τι να μας πουν τα γατάκια του Ρίο, στην Πάτρα δεν πτοούνται ούτε με βροχή, ούτε με κρύο(ΒΙΝΤΕΟ)

​Ο καιρός και η οικονομική κρίση «πρωταγωνιστούν» στην Πάτρα, όπου το κέφι χτυπά κόκκινο παρά τα παιχνίδια της …βροχής!

Περίπου 30.000 καρναβαλιστές ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις δυο το μεσημέρι να παρελαύνουν, φορώντας τα πιο λαμπερά τους χαμόγελα!

rlflpqhcha530f369c0cc5a.jpg

Την σημερινή παρέλαση, ως είθισται την άνοιξε ο βασιλιάς καρνάβαλος, που φέτος είναι ένας τεράστιος γελωτοποιός , ενώ ακολούθησε το άρμα της βασίλισσας του πατρινού καρναβαλιού.

Η βασίλισσα του χιονιού, όπως ονομάζεται το άρμα, βρέθηκε πάνω στο άλογό της πλαισιωμένη από τους «υποτακτικούς» της, οι οποίοι έχουν τη μορφή χιονάνθρωπων.

pdhzlbxjjx5312d0665e9f8.jpgulkgzzwkhh5312d052475ab.jpg

Η παρέλαση συνεχίζεται με τα άρματα: «Ευρωπαϊκός Νότος», «Μόνο με μάγια θα σωθούμε», «Βοήθεια μας ληστεύουν», «Όλη η πόλη Καρναβάλι» και ο «Τραγουδιστής Πρίγκιπας» από το καρναβάλι των μικρών. Ακόμη θα παρελάσουν το «Μουσικό Άρμα», το «Καλλιτεχνικό Άρμα», δύο σκαλωτά άρματα, τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών «Πειρατικό Καράβι», «Κάστρο», «Τρένο»,«Μονομαχία» και «Μπάντα».

iulphxhzsu531303abc7d11.jpg

Μετά τα άρματα θα ακολουθήσουν τα 30.000 μέλη των 125 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού» από κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Οι φετινές καρναβαλικές τους δημιουργίες, αλλά και οι στολές τους άντλησαν έμπνευση κυρίως από την οικονομική κρίση, προσεγγίζοντας με χιουμοριστικό, αλλά και καυστικό τρόπο, τα όσα συμβαίνουν σήμερα.

Στις 9.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο μόλο της Αγίου Νικολάου η τελετή λήξης, η οποία περιλαμβάνει ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα. Στην συνέχεια, θα... κάψουν τον βασιλιά καρνάβαλο, ενώ τα πυροτεχνήματα αναμένεται να δώσουν λάμψη στην τελευταία καρναβαλική νύχτα, φωτίζοντας τον πατραϊκό ουρανό.

ΒΙΝΤΕΟ alpha - ΦΩΤΟ The best

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top