ΑΦΑΝΤΟΣ ο Γιανουκόβιτς- Μπήκε στη διεθνή λίστα καταζητούμενων προσώπων

Πρόγραμμα βοήθειας από το ΔΝΤ ζήτησε η Ουκρανία!

ΑΦΑΝΤΟΣ ο Γιανουκόβιτς- Μπήκε στη διεθνή λίστα καταζητούμενων προσώπων

Άφαντος παραμένει ακόμα ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, του οποίου το όνομα μπήκε στη διεθνή λίστα καταζητούμενων προσώπων.

Οι ουκρανικές αρχές σημειώνουν ότι ο Γιανουκόβιτς, ο οποίος αποπέμφθηκε από το ύπατο αξίωμα το Σάββατο, με απόφαση του κοινοβουλίου, μετά από τρεις μήνες πολιτικής αναταραχής και πλέον διαφεύγει της σύλληψης, καταζητείται για «μαζικές δολοφονίες» διαδηλωτών τους οποίους πυροβολούσαν αστυνομικοί του καθεστώτος του στο Κίεβο κατά τη διάρκεια των μεγάλων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Πάντως, όπως σας γράψαμε νωρίτερα από το star.gr, o γενικός εισαγγελέας της χώρας, δήλωσε ότι ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς βρίσκεται στην Ουκρανία.

Εντωμεταξύ, όπως δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ουκρανίας, η χώρα ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνδράμει στην προετοιμασία ενός προγράμματος βοήθειας, ενώ πρόσθεσε ότι η νέα ουκρανική κυβέρνηση σύντομα θα έχει έτοιμο το δικό της πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Στέπαν Κούμπιφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει την φυγή κεφαλαίων από τη χώρα, η οποία καταγράφει αυξητικές τάσεις μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον Νοέμβριο.


«Υπήρξαν συναντήσεις με εκπροσώπους του ΔΝΤ, υπήρξε ανταλλαγή πληροφοριών και τους καλέσαμε να έρθουν στην Ουκρανία να εργαστούν για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της χώρας», πρόσθεσε ο Κούμπιφ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top