ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ μαρτυρία: «Η κόρη μου με έκανε να νικήσω την ανορεξία»

Έμεινε ξαφνικά έγκυος και έκανε τα αδύνατα δυνατά για να γεννήσει το μωρό της

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ μαρτυρία: «Η κόρη μου με έκανε να νικήσω την ανορεξία»

​Η Jess Astill πάλευε με την ανορεξία για πάνω από μια δεκαετία, φλερτάροντας συνεχώς με τον θάνατο. Κάποια στιγμή, οι γιατροί ανήσυχοι αφού είχε φτάσει να ζυγίζει μόλις 32 κιλά την έστειλαν στο νοσοκομείο για να αντιμετωπίσει τις διατροφικές της διαταραχές, κι εκεί έκπληκτοι την ενημέρωσαν ότι είναι έγκυος.

Από εκείνη τη στιγμή η Jess αποφάσισε ότι θα νικήσει την ανορεξία μια για πάντα.

anorexia1.jpg

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν: “τι έκανα;” Ήμουν λυπημένη γιατί έκανα κακό όχι μόνο σε μένα, αλλά και στο μωρό μου. Από το πρώτο δευτερόλεπτο που συνειδητοποίησα όμως ότι είμαι έγκυος, άρχισα να νοιάζομαι για την κόρη μου με όλη μου την καρδιά», είπε.

Οι γιατροί της δεν της έδιναν και πολλές πιθανότητες να γεννήσει αυτό το μωρό. Της είχαν πει ότι μια αποβολή είναι αναπόφευκτη και ότι αν δεν καταφέρει να βάλει κάποια κιλά αυτό πρέπει να το θεωρεί δεδομένο.

Εκείνη όμως τους διέψευσε πανηγυρικά και τώρα χαίρεται τη ζωή της με την δίχρονη κορούλα της, Κασσάνδρα και τον σύντροφό της Alan Foster που δεν την εγκατέλειψε ποτέ.

anorexia2.jpganorexia3.jpg

Η Jess έπασχε από ανορεξία από μικρό παιδί. Σε ηλικία εννέα ετών εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε για τρεις μήνες γιατί είχε σταματήσει να τρώει και το βάρος της μειωνόταν δραματικά.

«Η μητέρα μου πάλευε με την ανορεξία και μεγαλώνοντας νόμιζα ότι αν εύρισκα τρόπους να αρνούμαι την τροφή θα έδειχνα κι εγώ ότι δεν είμαι παιδί. Δεν τρώγαμε κανονικά γεύματα στο σπίτι μας. Παρά το γεγονός ότι οι γονείς μου ανησυχούσαν, εγώ έβρισκα τρόπους για να μην τρώω», είπε.

Η ίδια όμως λέει εξαιτίας της νευρικής ανορεξίας δεν κατάφερε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή όπως όλα τα παιδιά και ένιωθε μεγάλη μοναξιά.

anorexia4.jpg

«Όσο μεγάλωνα οι φίλοι μου άρχισαν να περνούν χρόνο μεταξύ τους, όμως εγώ δεν μπορούσα να τους ακολουθήσω. Έχασα την αυτοπεποίθησή μου, ήθελα να είμαι ένα φυσιολογικό παιδί, αλλά δεν ήξερα πώς», είπε.

Με τον ερχομό της κόρης της κατάφερε να έχει μια νέα ζωή.

«Μπόρεσα να ξεκινήσω μια νέα ζωή, άρχισα να τρώω, έπαιρνα περισσότερη ενέργεια και ξαναέβρισκα την αυτοπεποίθησή μου. Για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν ένιωθα ότι είμαι η περίεργη», είπε.

anorexia5.jpg

Άρχισε λοιπόν μια ειδική διατροφή για να πάρει βάρος και έπρεπε κάθε εβδομάδα να παίρνει δύο κιλά μέχρι το αγέννητο μωρό της να διαφύγει τον κίνδυνο. Τελικά κατάφερε να γεννήσει ένα υγιέστατο μωρό και πλέον να έχει ένα σταθερό βάρος στα 46 κιλά.

anorexia6.jpg

Τώρα παρακολουθεί την κόρη της να μεγαλώνει και ευχαριστεί τον Θεό που της χάρισε το δώρο της μητρότητας και μια νέα ζωή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top